Svenskar ska leda skidåkningen

Niklas Carlsson blir ny  biträdande generalsekreterare i Internationella FIS (skid- och snowboardförbundet). Han börjar redan i sommar och ska leda arbeta tillsammans med nuvarande generalsekreterare Michel Vion, men också jobba tillsammans med en annan svensk, Johan Eliasch som är ordförande..

Niclas Carlsson invigningstalar vid VM 2019.

NiclasCarlsson är välkänd inom vintersportvärlden. Han har varit generalsekreterare för International Biathlon Union sedan september 2019 och tar nu över med  en stark skidbakgrund. Han  arbetat med praktiskt taget alla discipliner i en mängd olika roller. 

Innan tiden i IBU var han VD för FIS alpina skid-VM 2019 i Åre (SWE) och  Innan dess var han generalsekreterare för Svenska Skidförbundet 2011-2014. Carlsson känner också till den operativa sidan av FIS efter att ha tjänstgjort tre år från 2008-2011 som evenemangs- och sponsringschef för organisationen.

Dessutom ingick han i styrelsen för VM i Falun 2015, i företaget för FIS Nordic World Ski Championships; och styrelsen för World Championships Region, ett samägt företag av Are 2019 och Oestersund 2019 som ansvarar för att främja VM i regionen.

Som orförande i FIS finns ytterligare en svensk, Johan Eliasch, som säger:

-Med Niklas har vi hittat en dynamisk person som har förmågan att hantera de många aspekterna som utgör FIS. Han har en av de mest kompletta bakgrunderna och fårett omedelbart inflytande iniom vår organisation. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.