Johan byter - från Kalmar FF till hockey

Tidigare turistchefen på Öland, Johan Göransson, 41 år, blir ny klubbdirektör i SHL-laget IK Oskarshamn. Han efterträder hyllade Martin Åkerberg, som mycket överraskande valde att lämna sitt uppdrag i maj i år.

Johan Göransson (infälld) tar steget från vice ordförande i Kalmar FF:s allsvenska fotboll till klubbdirektör Oskarshamns elitseriehockey

Johan Göransson är väl förankrad inom idrotten i regionen, för närvarande är han vice ordförande i allsvenska Kalmar FF,  ett uppdrag han nu lämnar.

 Han har tidigare arbetat som konsulent på RF-Sisu med Småland som område. Han har även varit ansvarig för idrottsturism inom Destination Kalmar med tonvikt på Ironman,  en av landets största triathlon-tävlingar.

Erfaren person

Han tillträder under hösten. Vid en pressträff under torsdagen sade IK Oskarshamns nye klubbdirektör att det ”kittlade ordentligt i magen så fort det fanns en  dialog med styrelsen”.

Johan Franzén, ordförande i föreningen, framhöll Johan Göranssons personlighet och att han har ”koll på idrottsligt ledarskap på hög nivå”.

Göranssons förväntas nu leda föreningens kommersiella utveckling och att driva processen med  den nya arenan framåt. Kommunledningen har sagt ja, placeringen är bestämd, men ännu har inte spaden kommit i jorden.

-Självklart kommer jag att dricka mycket kaffe med Martin Åkerberg och Therese Olofsson, t.f. klubbdirektör under hösten, sade Johan Göransson.

IK Oskarshamn förbereder sig nu för fjärde raka SHL-säsongen. Laget var förra säsongens sensation, slog ut Leksand i åttondelsfinal och pressade serieettan, Rögle, till sju matcher i kvartsfinal.

Sportchefen Thomas Fröberg har i sommar jobbat hårt för att hitta ersättare till flera tongivande spelare som lämnat, bland annat backen Brian Cooper till Växjö och Fredrik Olofsson till NHL. Truppen består nu av hela 12 spelare med utländska pass, ett vågspel men Fröberg har tidigare visat en god scouting-näsa.

Lägsta omsättningen

Ekonomiskt spelar ostkustlaget i sin egen division, omsättningen föregående säsong var SHL:s lägsta eller 83,6 miljoner. Efter en vinst på 6.7 miljoner ökade det egna kapitalet till 16.7 miljoner.

Siffror som kan jämföras med guldvinnande Färjestad, omsättningen 190 577 miljoner kronor och ett eget kapital som ökade från 114 miljoner till 130 miljoner.

Johan Göransson bord är väl dukat, men ack så litet jämfört med det värmländska.

KJELL NILSSON

.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.