Johan byter - från Kalmar FF till hockey

Tidigare turistchefen på Öland, Johan Göransson, 41 år, blir ny klubbdirektör i SHL-laget IK Oskarshamn. Han efterträder hyllade Martin Åkerberg, som mycket överraskande valde att lämna sitt uppdrag i maj i år.

Johan Göransson (infälld) tar steget från vice ordförande i Kalmar FF:s allsvenska fotboll till klubbdirektör Oskarshamns elitseriehockey

Johan Göransson är väl förankrad inom idrotten i regionen, för närvarande är han vice ordförande i allsvenska Kalmar FF,  ett uppdrag han nu lämnar.

 Han har tidigare arbetat som konsulent på RF-Sisu med Småland som område. Han har även varit ansvarig för idrottsturism inom Destination Kalmar med tonvikt på Ironman,  en av landets största triathlon-tävlingar.

Erfaren person

Han tillträder under hösten. Vid en pressträff under torsdagen sade IK Oskarshamns nye klubbdirektör att det ”kittlade ordentligt i magen så fort det fanns en  dialog med styrelsen”.

Johan Franzén, ordförande i föreningen, framhöll Johan Göranssons personlighet och att han har ”koll på idrottsligt ledarskap på hög nivå”.

Göranssons förväntas nu leda föreningens kommersiella utveckling och att driva processen med  den nya arenan framåt. Kommunledningen har sagt ja, placeringen är bestämd, men ännu har inte spaden kommit i jorden.

-Självklart kommer jag att dricka mycket kaffe med Martin Åkerberg och Therese Olofsson, t.f. klubbdirektör under hösten, sade Johan Göransson.

IK Oskarshamn förbereder sig nu för fjärde raka SHL-säsongen. Laget var förra säsongens sensation, slog ut Leksand i åttondelsfinal och pressade serieettan, Rögle, till sju matcher i kvartsfinal.

Sportchefen Thomas Fröberg har i sommar jobbat hårt för att hitta ersättare till flera tongivande spelare som lämnat, bland annat backen Brian Cooper till Växjö och Fredrik Olofsson till NHL. Truppen består nu av hela 12 spelare med utländska pass, ett vågspel men Fröberg har tidigare visat en god scouting-näsa.

Lägsta omsättningen

Ekonomiskt spelar ostkustlaget i sin egen division, omsättningen föregående säsong var SHL:s lägsta eller 83,6 miljoner. Efter en vinst på 6.7 miljoner ökade det egna kapitalet till 16.7 miljoner.

Siffror som kan jämföras med guldvinnande Färjestad, omsättningen 190 577 miljoner kronor och ett eget kapital som ökade från 114 miljoner till 130 miljoner.

Johan Göransson bord är väl dukat, men ack så litet jämfört med det värmländska.

KJELL NILSSON

.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.