Johan byter - från Kalmar FF till hockey

Tidigare turistchefen på Öland, Johan Göransson, 41 år, blir ny klubbdirektör i SHL-laget IK Oskarshamn. Han efterträder hyllade Martin Åkerberg, som mycket överraskande valde att lämna sitt uppdrag i maj i år.

Johan Göransson (infälld) tar steget från vice ordförande i Kalmar FF:s allsvenska fotboll till klubbdirektör Oskarshamns elitseriehockey

Johan Göransson är väl förankrad inom idrotten i regionen, för närvarande är han vice ordförande i allsvenska Kalmar FF,  ett uppdrag han nu lämnar.

 Han har tidigare arbetat som konsulent på RF-Sisu med Småland som område. Han har även varit ansvarig för idrottsturism inom Destination Kalmar med tonvikt på Ironman,  en av landets största triathlon-tävlingar.

Erfaren person

Han tillträder under hösten. Vid en pressträff under torsdagen sade IK Oskarshamns nye klubbdirektör att det ”kittlade ordentligt i magen så fort det fanns en  dialog med styrelsen”.

Johan Franzén, ordförande i föreningen, framhöll Johan Göranssons personlighet och att han har ”koll på idrottsligt ledarskap på hög nivå”.

Göranssons förväntas nu leda föreningens kommersiella utveckling och att driva processen med  den nya arenan framåt. Kommunledningen har sagt ja, placeringen är bestämd, men ännu har inte spaden kommit i jorden.

-Självklart kommer jag att dricka mycket kaffe med Martin Åkerberg och Therese Olofsson, t.f. klubbdirektör under hösten, sade Johan Göransson.

IK Oskarshamn förbereder sig nu för fjärde raka SHL-säsongen. Laget var förra säsongens sensation, slog ut Leksand i åttondelsfinal och pressade serieettan, Rögle, till sju matcher i kvartsfinal.

Sportchefen Thomas Fröberg har i sommar jobbat hårt för att hitta ersättare till flera tongivande spelare som lämnat, bland annat backen Brian Cooper till Växjö och Fredrik Olofsson till NHL. Truppen består nu av hela 12 spelare med utländska pass, ett vågspel men Fröberg har tidigare visat en god scouting-näsa.

Lägsta omsättningen

Ekonomiskt spelar ostkustlaget i sin egen division, omsättningen föregående säsong var SHL:s lägsta eller 83,6 miljoner. Efter en vinst på 6.7 miljoner ökade det egna kapitalet till 16.7 miljoner.

Siffror som kan jämföras med guldvinnande Färjestad, omsättningen 190 577 miljoner kronor och ett eget kapital som ökade från 114 miljoner till 130 miljoner.

Johan Göransson bord är väl dukat, men ack så litet jämfört med det värmländska.

KJELL NILSSON

.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

SVT-dokumentären ”Hotet mot handbollen”, SVT-play, som handlar om misstänkt matchfixning inom sporten, är inget som oroar Krister Bergström.

Han är svensk VM-general för damernas 26:e mästerskap, som nu pågår fram till 17 december, med final i danska Jyske Bank Boxen i Herning på Jylland.

-Nej, det är inget som vi reflekterar över, eller påverkar oss det minsta.  Jag kan inte säga att det är någon ”snackis” i korridorer eller omklädningsrum, säger Krister Bergström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen