Johan byter - från Kalmar FF till hockey

Tidigare turistchefen på Öland, Johan Göransson, 41 år, blir ny klubbdirektör i SHL-laget IK Oskarshamn. Han efterträder hyllade Martin Åkerberg, som mycket överraskande valde att lämna sitt uppdrag i maj i år.

Johan Göransson (infälld) tar steget från vice ordförande i Kalmar FF:s allsvenska fotboll till klubbdirektör Oskarshamns elitseriehockey

Johan Göransson är väl förankrad inom idrotten i regionen, för närvarande är han vice ordförande i allsvenska Kalmar FF,  ett uppdrag han nu lämnar.

 Han har tidigare arbetat som konsulent på RF-Sisu med Småland som område. Han har även varit ansvarig för idrottsturism inom Destination Kalmar med tonvikt på Ironman,  en av landets största triathlon-tävlingar.

Erfaren person

Han tillträder under hösten. Vid en pressträff under torsdagen sade IK Oskarshamns nye klubbdirektör att det ”kittlade ordentligt i magen så fort det fanns en  dialog med styrelsen”.

Johan Franzén, ordförande i föreningen, framhöll Johan Göranssons personlighet och att han har ”koll på idrottsligt ledarskap på hög nivå”.

Göranssons förväntas nu leda föreningens kommersiella utveckling och att driva processen med  den nya arenan framåt. Kommunledningen har sagt ja, placeringen är bestämd, men ännu har inte spaden kommit i jorden.

-Självklart kommer jag att dricka mycket kaffe med Martin Åkerberg och Therese Olofsson, t.f. klubbdirektör under hösten, sade Johan Göransson.

IK Oskarshamn förbereder sig nu för fjärde raka SHL-säsongen. Laget var förra säsongens sensation, slog ut Leksand i åttondelsfinal och pressade serieettan, Rögle, till sju matcher i kvartsfinal.

Sportchefen Thomas Fröberg har i sommar jobbat hårt för att hitta ersättare till flera tongivande spelare som lämnat, bland annat backen Brian Cooper till Växjö och Fredrik Olofsson till NHL. Truppen består nu av hela 12 spelare med utländska pass, ett vågspel men Fröberg har tidigare visat en god scouting-näsa.

Lägsta omsättningen

Ekonomiskt spelar ostkustlaget i sin egen division, omsättningen föregående säsong var SHL:s lägsta eller 83,6 miljoner. Efter en vinst på 6.7 miljoner ökade det egna kapitalet till 16.7 miljoner.

Siffror som kan jämföras med guldvinnande Färjestad, omsättningen 190 577 miljoner kronor och ett eget kapital som ökade från 114 miljoner till 130 miljoner.

Johan Göransson bord är väl dukat, men ack så litet jämfört med det värmländska.

KJELL NILSSON

.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska techbolaget Sweetspot har under måndagen lämnat in ett klagomål till Konkurrensverket gällande Svenska Golfförbundets IT-system GIT. Klagomålet avser missbruk av dominerande ställning och grundas på det faktum att golfklubbarna inte själva kan välja vilket IT-system de vill använda.

- Vi ifrågasätter att det går till på det här sättet och om det verkligen är det bästa för golfens alla utövare. Det skulle vara intressant att få detta prövat, säger Sweetspots vd och grundare Henrik Ahlin.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Dramatiken uteblev när tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 57, år valdes till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet efter avgående Karl Erik Nilsson

Under punkt 11, vid 12.30-tiden, kunde mötesordföranden Anders Ygeman (s) redovisa delegaternas röster; 143 röster för Reinfeldt mot 110 för Lars-Christer Olsson, tidigare ordförande för SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.