Thomas får ny roll i DC-laget

Den tidigare världsfyran och Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist är klar för en ny roll inom svensk herrtennis. Han ansluter till Davis Cup-laget 2023 i rollen som DC-tränare. 

Thomas var Sveriges Davis Cup-kapten 2010-2012. Under hans ledning nådde Sverige kvartsfinal 2011. Som spelare var Thomas Enqvist med och vann Davis Cup 1997 och 1998. 

Thomas Enqvist träffar Björn Borg vid en turnering i London.

– Vi har en fantastisk Davis Cup-tradition i Sverige. Jag har haft turen att representera mitt land både som spelare och kapten och det ska bli otroligt kul att få chansen att jobba tillsammans med Robin (Söderling, kapten) och vara en del av det svenska laget igen, säger Thomas Enqvist.

Som tränare har Enqvist bland annat varit coach för Fernando Verdasco och en del av Stefanos Tsitsipas team. Han är också vice-kapten i Laver Cup där han leder Europalaget tillsammans med Björn Borg.

– Thomas meritlista talar för sig själv, men framför allt är han en stark ledare med ett stort hjärta som brinner för svensk tennis. Jag är otroligt glad att få hälsa honom välkommen tillbaka, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

– DC-laget spelar redan på världsnivå och Thomas blir ett tillskott som kan hjälpa killarna till nästa nivå.

Enqvist första uppdrag i den nya rollen blir i kvalet mot Bosnien-Hercegovina i Kungl. Tennishallen i Stockholm 3-4 februari. Segraren kvalificerar sig för Davis Cup Finals 2023.

– Det svenska laget har gjort en otroligt bra insats och har haft fantastiska framgångar. De har tagit sig tillbaka till finrummet i Davis Cup och varit nära att kunna gå riktigt långt. De har gjort det fantastiskt bra, men vi ser naturligtvis fram emot att utveckla det här ytterligare och försöka ta oss ännu längre nästa år, säger Enqvist.

Jonas Svensson har assisterat Johan Hedsberg och Robin Söderling som DC-tränare sedan 2017. Han kommer nu att helt fokusera på sitt uppdrag som juniorkapten.

– Jonas Svensson har stor del i Davis Cup-lagets framgångar under hela perioden 2017-2022. Han slutar när laget är på topp med spel i två raka världsfinaler och ska vara stolt över det han har bidragit med längs hela resan, säger Niklas Fjeldstad.

– Jonas har i sitt uppdrag som juniorkapten en nyckelroll i svensk tennis. Det blir en konkurrensfördel inför framtiden för oss att han kan lägga all sin kraft på ungdomssidan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Sveriges OS-ansökan för vinterspelen 2030 sköts i sank på onsdagen då IOK:s Future Host Comission meddelade att det är Frankrike för 2030, och USA 2034 som gäller efter Milano/Cortina 2026.SOK:s ansträngningar har varit förgäves och presentationen för två veckor sedan var endast ett spel för galleriet.  Det mycket sannolika är att avsaknaden av statliga garantier inte kunde accepteras av IOK-kommissionen.

Idrottens Affärer har vid flera tillfällen efterlyst besked från regeringskansliet i frågan om statliga garantier.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen