Thomas får ny roll i DC-laget

Den tidigare världsfyran och Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist är klar för en ny roll inom svensk herrtennis. Han ansluter till Davis Cup-laget 2023 i rollen som DC-tränare. 

Thomas var Sveriges Davis Cup-kapten 2010-2012. Under hans ledning nådde Sverige kvartsfinal 2011. Som spelare var Thomas Enqvist med och vann Davis Cup 1997 och 1998. 

Thomas Enqvist träffar Björn Borg vid en turnering i London.

– Vi har en fantastisk Davis Cup-tradition i Sverige. Jag har haft turen att representera mitt land både som spelare och kapten och det ska bli otroligt kul att få chansen att jobba tillsammans med Robin (Söderling, kapten) och vara en del av det svenska laget igen, säger Thomas Enqvist.

Som tränare har Enqvist bland annat varit coach för Fernando Verdasco och en del av Stefanos Tsitsipas team. Han är också vice-kapten i Laver Cup där han leder Europalaget tillsammans med Björn Borg.

– Thomas meritlista talar för sig själv, men framför allt är han en stark ledare med ett stort hjärta som brinner för svensk tennis. Jag är otroligt glad att få hälsa honom välkommen tillbaka, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

– DC-laget spelar redan på världsnivå och Thomas blir ett tillskott som kan hjälpa killarna till nästa nivå.

Enqvist första uppdrag i den nya rollen blir i kvalet mot Bosnien-Hercegovina i Kungl. Tennishallen i Stockholm 3-4 februari. Segraren kvalificerar sig för Davis Cup Finals 2023.

– Det svenska laget har gjort en otroligt bra insats och har haft fantastiska framgångar. De har tagit sig tillbaka till finrummet i Davis Cup och varit nära att kunna gå riktigt långt. De har gjort det fantastiskt bra, men vi ser naturligtvis fram emot att utveckla det här ytterligare och försöka ta oss ännu längre nästa år, säger Enqvist.

Jonas Svensson har assisterat Johan Hedsberg och Robin Söderling som DC-tränare sedan 2017. Han kommer nu att helt fokusera på sitt uppdrag som juniorkapten.

– Jonas Svensson har stor del i Davis Cup-lagets framgångar under hela perioden 2017-2022. Han slutar när laget är på topp med spel i två raka världsfinaler och ska vara stolt över det han har bidragit med längs hela resan, säger Niklas Fjeldstad.

– Jonas har i sitt uppdrag som juniorkapten en nyckelroll i svensk tennis. Det blir en konkurrensfördel inför framtiden för oss att han kan lägga all sin kraft på ungdomssidan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.