Thomas får ny roll i DC-laget

Den tidigare världsfyran och Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist är klar för en ny roll inom svensk herrtennis. Han ansluter till Davis Cup-laget 2023 i rollen som DC-tränare. 

Thomas var Sveriges Davis Cup-kapten 2010-2012. Under hans ledning nådde Sverige kvartsfinal 2011. Som spelare var Thomas Enqvist med och vann Davis Cup 1997 och 1998. 

Thomas Enqvist träffar Björn Borg vid en turnering i London.

– Vi har en fantastisk Davis Cup-tradition i Sverige. Jag har haft turen att representera mitt land både som spelare och kapten och det ska bli otroligt kul att få chansen att jobba tillsammans med Robin (Söderling, kapten) och vara en del av det svenska laget igen, säger Thomas Enqvist.

Som tränare har Enqvist bland annat varit coach för Fernando Verdasco och en del av Stefanos Tsitsipas team. Han är också vice-kapten i Laver Cup där han leder Europalaget tillsammans med Björn Borg.

– Thomas meritlista talar för sig själv, men framför allt är han en stark ledare med ett stort hjärta som brinner för svensk tennis. Jag är otroligt glad att få hälsa honom välkommen tillbaka, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

– DC-laget spelar redan på världsnivå och Thomas blir ett tillskott som kan hjälpa killarna till nästa nivå.

Enqvist första uppdrag i den nya rollen blir i kvalet mot Bosnien-Hercegovina i Kungl. Tennishallen i Stockholm 3-4 februari. Segraren kvalificerar sig för Davis Cup Finals 2023.

– Det svenska laget har gjort en otroligt bra insats och har haft fantastiska framgångar. De har tagit sig tillbaka till finrummet i Davis Cup och varit nära att kunna gå riktigt långt. De har gjort det fantastiskt bra, men vi ser naturligtvis fram emot att utveckla det här ytterligare och försöka ta oss ännu längre nästa år, säger Enqvist.

Jonas Svensson har assisterat Johan Hedsberg och Robin Söderling som DC-tränare sedan 2017. Han kommer nu att helt fokusera på sitt uppdrag som juniorkapten.

– Jonas Svensson har stor del i Davis Cup-lagets framgångar under hela perioden 2017-2022. Han slutar när laget är på topp med spel i två raka världsfinaler och ska vara stolt över det han har bidragit med längs hela resan, säger Niklas Fjeldstad.

– Jonas har i sitt uppdrag som juniorkapten en nyckelroll i svensk tennis. Det blir en konkurrensfördel inför framtiden för oss att han kan lägga all sin kraft på ungdomssidan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.