Känner längtan till hemlandet

Plötslgt kom beskedet – som ingen önskade, varken i SOK eller inom friidrotten. Popuäre tränaren, Vésteinn Hafsteinsson har bestämt sig för att avsluta sin tränarkarriär och slutar på SOK. Han återvänder till hemlandet.

- Det har varit en fantastisk tid för mig i Sverige, men det är tid för mig att flytta hem till Island, säger 62-åringen.

Vésteinn Hafsteinsson älskar sina adepter. som här, han kramar Fanny Roos, som har utvecklats via islänningens lärdomar

Vésteinn Hafsteinsson har varit framgångsrik kasttränare i 25 år. De största framgångarna har kommit inom diskus där han lett två aktiva, Gerd Kanter från Estland och svenske Daniel Ståhl, till VM- och OS-guld.

– Det är dags att sätta punkt för den här delen av mitt arbetsliv och prioritera mig själv och familjen. Jag har nya roliga utmaningar som väntar, säger Hafsteinsson.

Enligt honom själv var höjdpunkten året 2021 under OS i Tokyo då Daniel Ståhl och Simon Pettersson vann guld respektive silver i diskus.

– Jag är väldigt stolt över de senaste 15 åren som jag tillbringat med svenska kastare på Prestationscenter Kast i Växjö, säger Hafsteinsson.

I kula har det också blivit fina framgångar med bland annat dansken Joachim B Olsen som tog silver vid OS i Aten 2004 och Fanny Roos som tog första kvinnliga kulmedaljen någonsin för Sverige på inomhus-EM i polska Torun 2021.

– Det har varit en fantastisk men tuff resa. Jag har jobbat med 56 idrottare från tio länder som tillsammans har vunnit 20 mästerskapsmedaljer under dessa år och är tacksam för alla samarbetspartners som har gjort detta möjligt. Men nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv, säger Vésteinn.

Tillsammans med hustrun Anna flyttar Vésteinn till Island där han har fått ett nytt uppdrag för Islands Idrotts- och Olympiaförbund. På visitkortet kommer det framöver att stå Afreksstjóri, som översatt till svenska betyder Prestationsdirektör.

- Jag kan inte tänka mig bättre avslut på min karriär än att ta all kunskap som jag har tillägnat mig i alla dessa år i olika länder till mitt hemland, säger Vésteinn.

Förutom att vara tränare åt framgångsrika olympier som Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos har Vésteinn även haft en anställning på SOK som High Performance Manager. Han har i den rollen använt sin digra erfarenhet till att vara mentor för andra tränare, i synnerhet i friidrott med även i andra idrotter.

- Vésteinn har gjort ett stort jobb för SOK och dubbelsegern i diskus under OS i Tokyo är en modern svensk idrottsklassiker. Stort tack för den här tiden, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.