Serneke och Percy blir styrelsekollegor

Nu blir två av Hockey-Sveriges största idrottssponsorer affärskompisar. Det sker när investmentbolaget Doxa, där Percy Nilsson, Malmö Redhawks och Hyllie Arenas skapare, är en av huvudpersonerna, lägger bud på byggbolaget Serneke. med huvudägaren och grundaren Ola Serneke, som den mest framträdande. Ola Serneke som har varit störste sponsorn i både IFK Göteborg och Frölunda hemma i Göteborg och har byggt multiarenan i Kviberg.

Ola Serneke vid multiarenan i Kviberg utanför Göteborg.

– Det är kul att det finns intresse för våra bolag och det är någon som ser att vi gör rätt saker, säger Ola Serneke, grundare i ett uttalande.

– Jag tror att folk ser potentialen i bolaget och att marknaden någon gång kommer att svänga också, säger Ola Serneke till GP.

Beskedet fick aktien att rusa vid börsöppningen.

Investmentbolaget Doxa ser en potential i Serneke och erbjudandet innebär att varje B-aktie i Serneke värderas till 35,94 kronor och erbjudandets totala värde uppgår till cirka 1 020 miljoner kronor

Sernekes styrelse har utvärderat erbjudandet och rekommenderar enhälligt Sernekes aktieägarna att acceptera budet.

Ola Serneke ställde sig i spetsen och såg till att Kamratgården, IFK Göteborgs anläggning, blev byggd för några år sedan. Han var också drivande och finansiär, tillsammans med Nils Wiberg, när multiarenan uppfördes i Kviberg.

Percy Nilsson var synnerligern drivande när Malmö Redhawks blev ett storlag i ishockey och till och med vann SM.Några år senare såg han till att spaden trycktes ned i backen och hockeypalatset Hyllie Arena kom till i Malmö. Han fick bra betalt när Doxa togöver  för några år sedan och finns sedan dess i bolagets styrelse..

Nu kommer Ola och Percy troligen att arbeta tillsammans i Docas styrelse.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.