Serneke och Percy blir styrelsekollegor

Nu blir två av Hockey-Sveriges största idrottssponsorer affärskompisar. Det sker när investmentbolaget Doxa, där Percy Nilsson, Malmö Redhawks och Hyllie Arenas skapare, är en av huvudpersonerna, lägger bud på byggbolaget Serneke. med huvudägaren och grundaren Ola Serneke, som den mest framträdande. Ola Serneke som har varit störste sponsorn i både IFK Göteborg och Frölunda hemma i Göteborg och har byggt multiarenan i Kviberg.

Ola Serneke vid multiarenan i Kviberg utanför Göteborg.

– Det är kul att det finns intresse för våra bolag och det är någon som ser att vi gör rätt saker, säger Ola Serneke, grundare i ett uttalande.

– Jag tror att folk ser potentialen i bolaget och att marknaden någon gång kommer att svänga också, säger Ola Serneke till GP.

Beskedet fick aktien att rusa vid börsöppningen.

Investmentbolaget Doxa ser en potential i Serneke och erbjudandet innebär att varje B-aktie i Serneke värderas till 35,94 kronor och erbjudandets totala värde uppgår till cirka 1 020 miljoner kronor

Sernekes styrelse har utvärderat erbjudandet och rekommenderar enhälligt Sernekes aktieägarna att acceptera budet.

Ola Serneke ställde sig i spetsen och såg till att Kamratgården, IFK Göteborgs anläggning, blev byggd för några år sedan. Han var också drivande och finansiär, tillsammans med Nils Wiberg, när multiarenan uppfördes i Kviberg.

Percy Nilsson var synnerligern drivande när Malmö Redhawks blev ett storlag i ishockey och till och med vann SM.Några år senare såg han till att spaden trycktes ned i backen och hockeypalatset Hyllie Arena kom till i Malmö. Han fick bra betalt när Doxa togöver  för några år sedan och finns sedan dess i bolagets styrelse..

Nu kommer Ola och Percy troligen att arbeta tillsammans i Docas styrelse.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen