Stenson ger upp, lämnar Europatouren

Miljonerna hägrade och världsstjärnorna kunde inte motstå lockelsen. nu uppstår efteräkningarna. Europatouren bötfäller 26 spelare, inklusive Henrik Stenson, för spel på konkurrerande golftouren LIV, som finansieras av Saudiarabien.

Böterna varierar mellan motsvarande 160 000 till 1,3 miljoner kronor för varje enskilt regelbrott, skriver Europatouren i ett pressmeddelande. Senare på torsdagen framkom att Henrik Stenson beslutade att lämna Europatoren.

I februari vann Europatouren mot LIV-touren i skiljedomstol. Europatouren fick rätt i att LIV-spelarna brutit mot regelverket genom att spela på den konkurrerande touren och gavs därmed rätt att sanktionera spelarna i fråga och förbjuda dem från vidare spel.

Spelarna straffas

Tidigare i maj sade LIV-spelarna Richard Bland, Sergio Garcia, Ian Poulter och Lee Westwood upp sina tidigare medlemskap på Europatouren efter att ha bötfällts för sitt deltagande i de två inledande LIV-tävlingarna.

Nu meddelar Europatouren att fler spelare straffas. Totalt rör det sig om 26 spelare som deltagit i LIV-tävlingar mellan 22 juni 2022 och 2 april 2023.

Dit hör bland andra Henrik Stenson som bytte till LIV-touren i juli i fjol och därefter fråntogs uppdraget som kapten för Europas Ryder Cup-lag.

Stenson har under perioden dessa bestraffningar rör sig spelat nio gånger på LIV-touren.

Europatouren skriver att man utfärdat böter mellan motsvarande 160 000 till 1,3 miljoner kronor för varje gång spelarna valt att spela på LIV-touren.

Spelarna kommer även, när det bedöms rimligt, att stängas av i maximalt åtta Europatourtävlingar från den 1 juni. Det gäller dock ej majortävlingar och endast om spelarna betalar sin böter och väljer att förbli medlemmar.

Blir också avstängda

De spelare som valt att säga upp sitt medlemskap får inte spelapå Europatouren förrän de har betalat sina böter och avtjänat sina avstängningar.

Fler sanktioner för de som har spelat på LIV-touren efter den 2 april 2023 blir aktuellt senare, meddelar Europatouren.(TT)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UK satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Nu har man minskat sina energikostnader betydligt genom den kombinerade satsning på ny belysning, solceller och elbilsladdning.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.