Stenson ger upp, lämnar Europatouren

Miljonerna hägrade och världsstjärnorna kunde inte motstå lockelsen. nu uppstår efteräkningarna. Europatouren bötfäller 26 spelare, inklusive Henrik Stenson, för spel på konkurrerande golftouren LIV, som finansieras av Saudiarabien.

Böterna varierar mellan motsvarande 160 000 till 1,3 miljoner kronor för varje enskilt regelbrott, skriver Europatouren i ett pressmeddelande. Senare på torsdagen framkom att Henrik Stenson beslutade att lämna Europatoren.

I februari vann Europatouren mot LIV-touren i skiljedomstol. Europatouren fick rätt i att LIV-spelarna brutit mot regelverket genom att spela på den konkurrerande touren och gavs därmed rätt att sanktionera spelarna i fråga och förbjuda dem från vidare spel.

Spelarna straffas

Tidigare i maj sade LIV-spelarna Richard Bland, Sergio Garcia, Ian Poulter och Lee Westwood upp sina tidigare medlemskap på Europatouren efter att ha bötfällts för sitt deltagande i de två inledande LIV-tävlingarna.

Nu meddelar Europatouren att fler spelare straffas. Totalt rör det sig om 26 spelare som deltagit i LIV-tävlingar mellan 22 juni 2022 och 2 april 2023.

Dit hör bland andra Henrik Stenson som bytte till LIV-touren i juli i fjol och därefter fråntogs uppdraget som kapten för Europas Ryder Cup-lag.

Stenson har under perioden dessa bestraffningar rör sig spelat nio gånger på LIV-touren.

Europatouren skriver att man utfärdat böter mellan motsvarande 160 000 till 1,3 miljoner kronor för varje gång spelarna valt att spela på LIV-touren.

Spelarna kommer även, när det bedöms rimligt, att stängas av i maximalt åtta Europatourtävlingar från den 1 juni. Det gäller dock ej majortävlingar och endast om spelarna betalar sin böter och väljer att förbli medlemmar.

Blir också avstängda

De spelare som valt att säga upp sitt medlemskap får inte spelapå Europatouren förrän de har betalat sina böter och avtjänat sina avstängningar.

Fler sanktioner för de som har spelat på LIV-touren efter den 2 april 2023 blir aktuellt senare, meddelar Europatouren.(TT)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.