Zlatan i tvist med hyresgäst

Ja, du Zlatan…  Det var en behaglig tid när du bara ägna sdig åt fotboll. Som hyresvärd är det annorlunda. Nu har Zlatan ibrahimovic hamnat i konflikt med en av sina hyresgäster, rapporterar Hem & Hyra.

Hyresgästen har blivit uppsagd, men anser att han har gjort rätt för sig. - betalat ockerhyra och nu kräver vederbörande också att få bo kvar.

Zlatan är besviken på historien runt hyresgästen på Östermalm.

lFör drygt ett år sedan köpte Zlatan och hans fru, Helena Seger, ett hyreshus på Östermalm i Stockholm.

Men det uppstod snart nog en tvist med en av hyresgästerna som har betalat, som han ansser vara en ockerhyra – 12 000 kronor för en etta på 40 kvadratmeter.

Konflikt i flera år

Parterna har svårt att enas. konflikten har pågått i flera år, även innan Zlatan köpte fastigheten, och har skett via ett uthyrningsföretag, som i sin tur har hyrt lägenheten av hyresvärden.

Hyresgästen blev uppsagd i februari i år av två skäl. Fastigheten ska renoveras och hyresvärden vill ta över ta över lägenheten.

är att Enligt uppsägningen skulle hyresgästen vara ute ur lägenheten den 31 maj, men så blev det inte, personen svarade i stället med att stämma fastighetsägaren vid Stockholms tingsrätt. Och dessutom, personen kräver, med hänvisning till en bulvandom i Högsta domstolen, att få bo kvar i lägenheten med samma rättigheter som en förstahandshyresgäst.

I de handlingar som Zlatan och frun har skickat in till tingsrätten, som Hem & Hyra, har tagit del av, framgår dock att man inte har några planer på att gå hyresgästen till mötes.

Uppsagda avtal

Fastighetsägarens advokat skriver att uthyrningsföretagets avtal har sagts upp och därmed också hyresgästens. Advokaten nekar också till anklagelserna om att företaget skulle ha agerat bulvan för fastighetsägaren.

Ja, det var lättare att dribbla bort motståndarlagets backar…

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Orienteringens paradnummer O-ringen,  tidigare 5-dagars,  är i högsta grad en kommunal angelägenhet. Oskarshamns kommun, cirka 27 000 invånare  varav 19 000 i tätorten och de senaste åren uppmärksammat för sitt SHL-lag i ishockey,  satsar 7,5 miljoner kronor på nästa veckas jakt efter kontroller i skogarna längs Smålandskusten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.