Zlatan i tvist med hyresgäst

Ja, du Zlatan…  Det var en behaglig tid när du bara ägna sdig åt fotboll. Som hyresvärd är det annorlunda. Nu har Zlatan ibrahimovic hamnat i konflikt med en av sina hyresgäster, rapporterar Hem & Hyra.

Hyresgästen har blivit uppsagd, men anser att han har gjort rätt för sig. - betalat ockerhyra och nu kräver vederbörande också att få bo kvar.

Zlatan är besviken på historien runt hyresgästen på Östermalm.

lFör drygt ett år sedan köpte Zlatan och hans fru, Helena Seger, ett hyreshus på Östermalm i Stockholm.

Men det uppstod snart nog en tvist med en av hyresgästerna som har betalat, som han ansser vara en ockerhyra – 12 000 kronor för en etta på 40 kvadratmeter.

Konflikt i flera år

Parterna har svårt att enas. konflikten har pågått i flera år, även innan Zlatan köpte fastigheten, och har skett via ett uthyrningsföretag, som i sin tur har hyrt lägenheten av hyresvärden.

Hyresgästen blev uppsagd i februari i år av två skäl. Fastigheten ska renoveras och hyresvärden vill ta över ta över lägenheten.

är att Enligt uppsägningen skulle hyresgästen vara ute ur lägenheten den 31 maj, men så blev det inte, personen svarade i stället med att stämma fastighetsägaren vid Stockholms tingsrätt. Och dessutom, personen kräver, med hänvisning till en bulvandom i Högsta domstolen, att få bo kvar i lägenheten med samma rättigheter som en förstahandshyresgäst.

I de handlingar som Zlatan och frun har skickat in till tingsrätten, som Hem & Hyra, har tagit del av, framgår dock att man inte har några planer på att gå hyresgästen till mötes.

Uppsagda avtal

Fastighetsägarens advokat skriver att uthyrningsföretagets avtal har sagts upp och därmed också hyresgästens. Advokaten nekar också till anklagelserna om att företaget skulle ha agerat bulvan för fastighetsägaren.

Ja, det var lättare att dribbla bort motståndarlagets backar…

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med genomförd en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen