Reinfeldt vill ha Andrea efter Håkan

Allt pekar på att Andrea Möllerberg, 50 år, och kanslichef på Stockholms Fotbollsförbund  blir ny generalsekreterare efter avgående Håkan Sjöstrand på Svenska Fotbollförbundet.

SvFF:s ordförande, Fredrik Reinfeldt, har enligt uppgifter varit tydlig med att en kvinna är önskvärd. Tjänsten inrättades 1986, och först ut var Lars Åke Lagrell, senare ordförande.

-Det är smickrande att nämnas i det här sammanhanget, men jag varken kan eller vill kommentera det, säger Andrea Möllerberg till Fotbollskanalen.

Sedan 2014 har Håkan Sjöstrand varit generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet. Nu har han sagt upp sig. Han lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet men kommer att finnas tillgänglig till den 30 jun. Foto: Claudio Bresciani / TT

Hon har arbetat inför Stockholms-fotbollen sedan 2019 och var tidigare föreningsaktiv i Bollstanäs SK. Hon har varit politiskt aktiv i  Väsby i partiet Väsbys Bästa.

Rekryteringsprocessen pågår ännu, men i närtid väntats SvFF:s lämna besked. Med hjälp av en extern firma har flera kvinnliga kandidater plockats fram, som SHL:s vd. Jenny Silfverstrand och Internationella Bilsportförbundets, FIA, vice ordförande Anna Nordqvist, tidigare event-ansvarig på Avici Arena och presenterad i Idrottens Affärer.

Reinfeldt, och hans närmaste medarbetare i denna fråga, Annika Grälls, ordförande i Elitfotboll Dam samt Bert Andersson, ordförande i Göteborgs Fotbollförbund, ska enligt Fotbollskanalen förordat Andrea Möllerberg.

Bert Andersson, och Göteborg, var för övrigt en tung spelare i valet av Reinfeldt i ordförande-valet efter Karl Erik Nilsson i våras. Utmanaren Lars-Christer Olsson röstades ned.

Håkan Sjöstrand lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet men kommer att finnas tillgänglig till den 30 juni. Han tillträdde 2014 och efterträdde då Mikael Santoft.

En av den nye generalsekreterarens första uppgifter blir att leda arbetet med att rekrytera en ny förbundskapten för A-landslaget efter Janne Andersson väntas lämna efter avslutat EM-kval  senare i höst. Sveriges chanser att nå EM i Tyskland 2024 är i praktiken borta.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.