Reinfeldt vill ha Andrea efter Håkan

Allt pekar på att Andrea Möllerberg, 50 år, och kanslichef på Stockholms Fotbollsförbund  blir ny generalsekreterare efter avgående Håkan Sjöstrand på Svenska Fotbollförbundet.

SvFF:s ordförande, Fredrik Reinfeldt, har enligt uppgifter varit tydlig med att en kvinna är önskvärd. Tjänsten inrättades 1986, och först ut var Lars Åke Lagrell, senare ordförande.

-Det är smickrande att nämnas i det här sammanhanget, men jag varken kan eller vill kommentera det, säger Andrea Möllerberg till Fotbollskanalen.

Sedan 2014 har Håkan Sjöstrand varit generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet. Nu har han sagt upp sig. Han lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet men kommer att finnas tillgänglig till den 30 jun. Foto: Claudio Bresciani / TT

Hon har arbetat inför Stockholms-fotbollen sedan 2019 och var tidigare föreningsaktiv i Bollstanäs SK. Hon har varit politiskt aktiv i  Väsby i partiet Väsbys Bästa.

Rekryteringsprocessen pågår ännu, men i närtid väntats SvFF:s lämna besked. Med hjälp av en extern firma har flera kvinnliga kandidater plockats fram, som SHL:s vd. Jenny Silfverstrand och Internationella Bilsportförbundets, FIA, vice ordförande Anna Nordqvist, tidigare event-ansvarig på Avici Arena och presenterad i Idrottens Affärer.

Reinfeldt, och hans närmaste medarbetare i denna fråga, Annika Grälls, ordförande i Elitfotboll Dam samt Bert Andersson, ordförande i Göteborgs Fotbollförbund, ska enligt Fotbollskanalen förordat Andrea Möllerberg.

Bert Andersson, och Göteborg, var för övrigt en tung spelare i valet av Reinfeldt i ordförande-valet efter Karl Erik Nilsson i våras. Utmanaren Lars-Christer Olsson röstades ned.

Håkan Sjöstrand lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet men kommer att finnas tillgänglig till den 30 juni. Han tillträdde 2014 och efterträdde då Mikael Santoft.

En av den nye generalsekreterarens första uppgifter blir att leda arbetet med att rekrytera en ny förbundskapten för A-landslaget efter Janne Andersson väntas lämna efter avslutat EM-kval  senare i höst. Sveriges chanser att nå EM i Tyskland 2024 är i praktiken borta.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen