SOK förstärker organisationen

Dagarna efter beskedet att Sverige inte får arrangera vinter-O S2030 är åtminsrtone en person lyckllig på SOK-kansliet på Stockholms Stadion. Fredrik Joulamo har nämligen fått veta att han är utvald till att bli ny SOK:s nya Sportdirektör. 

 ”OS är det största som finns inom idrotten, något som enar och engagerar hela vårt land”, säger Fredrik, som just nu är generalsekreterare för svensk basket och börjar sitt nya jobb på SOK den 1 april.

 

- Fredrik kommer med nya perspektiv, ett målinriktat ledarskap och mod att utveckla. Det är viktiga egenskaper som behövs när vi fortsätter framåt mot högt ställda medaljmål, säger SOK:s generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson.

Fredrik arbetar i dag som generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet. Han har en lång ledarkarriär inom basketen och har arbetat på många nivåer: RIG-instruktör, ligacoach, förbundskapten för ungdomslandslag, assisterande förbundskapten för herrlandslaget och landslagschef.

Stolt över förtroendet

- Jag är oerhört stolt och hedrad över att få förtroende som sportdirektör på SOK. OS är det största som finns inom idrotten, något som enar och engagerar hela vårt land, och det här är ett unikt uppdrag. Jag kommer ta mig an rollen med full energi, säger Fredrik .

Som sportdirektör ska Fredrik tillsammans med SOK:s sportchefer och resursteam bidra till att utveckla svensk olympisk idrott mot världstoppen. Sveriges OS-trupp ska ha kapacitet att ta 20 medaljer, varav minst fem guld, både vid vinter-OS 2026 och sommar-OS 2028.

- SOK och svensk idrott har mycket högt ställda mål för OS, och jag kan inte tänka mig en mer spännande och inspirerande uppgift än att få vara med i ledningen mot och förbi de målen, säger Fredrik .

Leder och koordinerar

Sportdirektören leder, koordinerar och prioriterar satsningar för aktiva inom SOK:s stödprogram Topp och Talang, samarbetar med olympiska specialidrottsförbund och är det sportsliga navet under olympiska spel. Under OS i Paris nästa sommar kommer nuvarande sportdirektör, Peter Reinebo, att leda truppen som Chef de Mission.

- Jag ser fram emot att arbeta med alla kompetenta personer som finns på SOK och i de olympiska specialförbunden, och jag ser det som en väldig fördel att Peter Reinebo kommer finnas kvar över Paris. Det kommer bli mycket att ta in, men jag är övertygad om att mina nya kollegor kommer att ge mig en bra introduktion i nuvarande arbetssätt och strukturer, säger Fredrik .

Börjar i april

- Ett av våra ledord är tillsammans. Fredriks förmåga att entusiasmera och få med sig andra att jobba just tillsammans blir en nyckel i det olympiska utvecklingsarbetet, och i projektet #elitidrott2030 som drivs ihop med våra kollegor på Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK), säger Åsa Edlund Jönsson.

Fredrik Joulamo ansluter till SOK den 1 april när fokus ligger på uppladdning mot OS i Paris.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.