Barndomskompis gör bok om Svennis

Nu framkommer att en bok ska skrivas om  Sven-Göran Eriksson. Barndomsvännen Bengt Berg har inlett arbetet.
Det ska också vara klart att Svennis får agera manager för Liverpool i en match mot Ajax  på Anfield Road den 23 mars.
Fast själv är han lite tveksam.
Sven-Göran "Svennis" Eriksson delade ut priset för Årets Ledare under Idrottsgalan 2. Foto: Christine Olsson / TT
– Det är inte bestämt än om jag ska vara åskådare eller sitta på bänken, säger ”Svennis” till P4 Värmland.

Men  uppgifter gör gällande att  Liverpool har gett klartecken, klubben vill hedra engelska landslagets förre förbundskapten.  Och att han får en av sina drömmer förverkligade, en huvudroll på Anfield Road.

Efter avslöjandet  att han var sjuk i cancer var Svennis en av huvudpersonerna på Idrottsgalan.

 De båda är vänner sedan barndomen. i Torsby.
– Du får snabba på så jag får läsa boken, är Svennis snabba kommentar till NWT.
Bengt Berg och Sven-Göran Eriksson har är kompisar  sedan ungdomsåren i den värmländska orten,då båda drömde om att bli fotbollsproffs. 
En av dem blev poet, den andre tränarprofil. 
Boken ska skildra ”Svennis” liv i fotbollen, och betydelsen för honom och hans liv runt om i världen.
– Fotbiollen har betytt allt, svarar han.
Men han är mån om att boken även ska handla om annat i livet.
– Jag har som ambition att skriva en bok mer om människan Sven-Göran Eriksson, utifrån olika infallsvinklar och sedan lägga in uppväxtmiljön i Torsby, som förändrats så mycket från 40-talet till nu. Det enda som är sig likt är Övre Fryken, säger Bengt Berg.
Båda är angelägna om att få fram Svennis speciella ledarstil.
Även ”Svennis” ledarstil ska avhandlas.
– Jag är väldigt svensk i mitt ledarskap med mycket demokrati. Jag vill ha med spelarna och prata, berättar ”Svennis”.
– Det tog tid innan jag fick en bra dialog med dem och inte en monolog, men det är viktigt.
–  Tanken är att det ska vara en biograf. Det blir mycket fotboll, förstås, men hel del annat, 
–  En annorlunda fotbollsbok skulle jag kunna tänka mig, men det får Bengt stå för, säger ”Svennis”.
Läkarna har gett honom ett år till att leva, kanske mindre. 
Svennis hoppas på en bok lagom till sommarens EM.
– Du får snabba på så jag får läsa boken, säger han till Berg med ett leende.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.