Uppsagd innan första arbetsdagen

Mattias Brännholm utsågs nyligen till ny klubbchef för Halmstad Golfklubb med tänkt tillträde här i maj. Men plötsligt  framkommer att styrelsen i klubben har valt att avsluta kontraktet med Brännholm, medlemmarna har fått beskedet via brev.

Bakgrunden till styrelsens beslut är nya uppgifter runt Brännholm som inte framkom under rekryteringsprocessen.

– Det är en olycklig situation som uppkommit. Mattias har inte gjort något formellt fel, men vi väljer att avsluta vårt avtal omgående. Vi önskar Mattias allt gott för framtiden, säger ordförande Eva Östergren.

Enligt Golfbranschens källor beror Halmstads vändning på att styrelsen inte kände till att Brännholms bolag gått i konkurs.

När informationen väl nådde klubben ska det vara orsaken till att deras uppgörelse hävdes.

Brännholm själv är skakad

– Det är så klart omtumlande.

– Precis som det finns skyddsnät för sjuka eller arbetslösa finns det även skyddsnät för företagare. Jag använde mig av det på ett korrekt sätt förra sommaren under den värsta lågkonjunkturen i modern tid. Konkursen i mitt moderbolag är avslutad utan anmärkning. Det finns heller inget näringsförbud, inga krav eller betalningsanmärkningar, betonar han i en intervju i nyhetsbrevet Golfbranschen.

Vid tillkännagivandet att Brännholm var den utvalde bland 80 sökande till jobbet betonade styrelsen att ”Mattias har en gedigen kompetens inom golf, affärsutveckling, kommunikation och marknadsföring".

Brännholm kommenterar:

- Även om jag är tacksam över att styrelsen är tydlig med att jag inte gjort något fel tycker jag att utvecklingen är genuint tråkig. Jag såg verkligen fram emot att flytta till Halmstad och jobba med den härliga personalen i klubben.

Nu återvänder Christian Jakobsson till  jobbet  som klubbdirektör för Halmstad Golfklubb och VD för AB Halmstad GK i Tylösand. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.