ATG:s kamp mot robotspel fortsätter

ATG tvingas införa maxgränser för antal tillåtna system för spelformerna V75, V86, V65, V64, V5 och V4. Allt för att stoppa robotspel.
ATG:s kamp mot robotspel fortsätter. Det felaktiga spelbeteendet ska stoppas och nu införs maxgränser för antalet tillåtna system per person inom ATG:s streckspel.
Annons


- Vi gör detta för att värna om alla våra en miljon kunder som varje vecka spelar på hästar, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

En andra begränsning

Den 15 maj 2013 införde ATG som första hästspelsbolag i världen begränsningar mot så kallat robotspel, ett spelbeteende som bland annat innebär att extremt stora system kan få för stora fördelar gentemot ”vanliga” spelare. Nu tas nästa steg då maxgränser mellan 500 och 5 000 system beroende på spelform införs som ett komplement till den gällande definitionen för robotspel.

- I stort sett samtliga av våra kunder är inte ens i närheten av dessa gränser när de själva eller tillsammans med sina kompisar spelar V75. De nya maxgränserna syftar till att få stopp på det spelbeteende där spelare lämnar in många system, men ändå hållit sig inom ramarna för regelverket, säger Hasse Skarplöth.

- Det spelbeteendet ger för stora fördelar mot våra vanliga kunder över tid. Med de nya maxgränserna kommer också de dramatiska förändringarna på strecklistan som uppstår när flera hundratusen system kommer in på kort tid att försvinna.

Fått varningar

De regler som infördes i maj berörde ett tiotal kunder i världen. Maxgränserna, mellan 500 och 5 000 system beroende på spelform, kommer att beröra fler.

De senaste månaderna har ett hundratal svenska konton av ATG:s totalt cirka 500 000 konton och cirka tio utländska kunder någon gång lämnat in spel som överskridit de nya maxgränserna.

- Vårt mål med regelverket har varit att så få ”oskyldiga” som möjligt ska drabbas av de nya reglerna. Jag är den förste att beklaga att fler kunder nu kan komma att beröras, men vår samlade bedömning är att införandet av maxgränserna och dess nivåer, i kombination med gällande regelverk, drabbar minst antal kunder men ger störst effekt, säger Hasse Skarplöth.

Fakta

Enligt gällande tillägg i vadhållningsbestämmelserna ”Allmänna bestämmelser, §28 Begränsning av systemantal” har ATG rätt att begränsa antalet system som får lämnas in. Nu gäller följande maxgränser:
V75 – max 5 000 system
V86 – max 5 000 system
V64 – max 2 000 system
V65 – max 2 000 system
V5 – max 500 system
V4 – max 500 system

Mycket vill ha mera. Nu avslöjas att världens ledande fotbollsklubbar går samman och bildar en superliga. 

Klubbarna garanteras miljardbelopp. De har säkrat 6 miljarder dollar i lånefinansiering från storbanken JPMorgan, uppger källor för Financial Times.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Nu lanserar GIH en egen podd. Det första avsnittet bjuder på ett samtal om idrottsskador, idrottspsykologi och ishockey, med forskaren Ulrika Tranaeus och ishockeylegendaren Anders Hedberg 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.