En roll som Glenn älskar

Fotbollslegendaren Glenn Hysén har skrivit på ett nytt kontrakt med Unibet. Det nya avtalet sträcker sig till 2025 med möjlighet till förlängning.

Glenn Hysén på äldreboende är ett av många annorlunda inslag med Glenn Hysén under hans tid som spelambassadör

Den tidigare Liverpool, IFK Göteborg och landslagsbacken Glenn Hysén värvades till Unibet sommaren 2009, efter att hans dåvarande kontrakt med ett tv-bolag löpt ut. 

Sedan dess har trotjänaren Hysén fullbordat hela 14 (!) säsonger för Unibet. Nu står det klart att det blir en förlängning. Det nya avtalet är på två år med förlängning. Kontraktsvärdet håller parterna hemligt.

– Det känns riktigt gött att köra vidare med Unibet. Efter så många år är det roligt att de tycker att man fortfarande kan prestera, och själv är jag riktigt peppad på att fortsätta. Ser ingen anledning att byta så länge formen och känslan är så bra som nu, säger Glenn Hysén.

I rollen som ambassadör för Unibet Sverige ska Glenn Hysén fortsätta att synas och höras i reklamfilmer, sociala medier, bloggar och fysiska event för Unibets räkning.

– Glenn har varit och kommer fortsätta vara en nyckelspelare för oss i mycket av vår kommunikation. Med sin folkkärhet, humor och passion för sport har han egenskaper som passar perfekt in i vårt lagbygge, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Under årens lopp har Glenn funnits med på hundratals fotbollsresor, synts i reklamfilmer samt skrivit bloggar och krönikor. I återkommande aprilskämt har han även blivit smart högtalare, synts på den nya 30 kronorssedeln och ersatt Poseidon som staty i Göteborg. Här är några ytterligare höjdpunkter från karriären:

2012 – Tävlar om noll rätt

Glenn är med och sjösätter Unibets tävling ”Noll rätt på tipset”. Som namnet antyder handlar det om att få så få rätt som möjligt på veckans tipskupong.

 • 2017 – Fixar midsommar i Polen

Tusentals svenskar reser till Polen för att följa U21-landslaget i fotbolls-EM. Mästerskapet krockar med självaste midsommar, men Glenn räddar dagen genom att ordna firande på plats i Lublin.

 • 2018 – Ordnar världens bästa sommarjobb

Inför fotbolls-VM 2018 utlyser Unibet och Glenn en nationell tävling där vinnaren får åka med till fotbolls-VM och bevaka allt utom matchen för Unibets följare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.