En roll som Glenn älskar

Fotbollslegendaren Glenn Hysén har skrivit på ett nytt kontrakt med Unibet. Det nya avtalet sträcker sig till 2025 med möjlighet till förlängning.

Glenn Hysén på äldreboende är ett av många annorlunda inslag med Glenn Hysén under hans tid som spelambassadör

Den tidigare Liverpool, IFK Göteborg och landslagsbacken Glenn Hysén värvades till Unibet sommaren 2009, efter att hans dåvarande kontrakt med ett tv-bolag löpt ut. 

Sedan dess har trotjänaren Hysén fullbordat hela 14 (!) säsonger för Unibet. Nu står det klart att det blir en förlängning. Det nya avtalet är på två år med förlängning. Kontraktsvärdet håller parterna hemligt.

– Det känns riktigt gött att köra vidare med Unibet. Efter så många år är det roligt att de tycker att man fortfarande kan prestera, och själv är jag riktigt peppad på att fortsätta. Ser ingen anledning att byta så länge formen och känslan är så bra som nu, säger Glenn Hysén.

I rollen som ambassadör för Unibet Sverige ska Glenn Hysén fortsätta att synas och höras i reklamfilmer, sociala medier, bloggar och fysiska event för Unibets räkning.

– Glenn har varit och kommer fortsätta vara en nyckelspelare för oss i mycket av vår kommunikation. Med sin folkkärhet, humor och passion för sport har han egenskaper som passar perfekt in i vårt lagbygge, säger Philip Lagström, Sverigechef på Unibet.

Under årens lopp har Glenn funnits med på hundratals fotbollsresor, synts i reklamfilmer samt skrivit bloggar och krönikor. I återkommande aprilskämt har han även blivit smart högtalare, synts på den nya 30 kronorssedeln och ersatt Poseidon som staty i Göteborg. Här är några ytterligare höjdpunkter från karriären:

2012 – Tävlar om noll rätt

Glenn är med och sjösätter Unibets tävling ”Noll rätt på tipset”. Som namnet antyder handlar det om att få så få rätt som möjligt på veckans tipskupong.

 • 2017 – Fixar midsommar i Polen

Tusentals svenskar reser till Polen för att följa U21-landslaget i fotbolls-EM. Mästerskapet krockar med självaste midsommar, men Glenn räddar dagen genom att ordna firande på plats i Lublin.

 • 2018 – Ordnar världens bästa sommarjobb

Inför fotbolls-VM 2018 utlyser Unibet och Glenn en nationell tävling där vinnaren får åka med till fotbolls-VM och bevaka allt utom matchen för Unibets följare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen