Folkspel i ny jättesatsning

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.Nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Även organisationer som Barncancerförbundet, Rädda Barnen, Riksförbundet HjärtLung, och Scouterna kan gynnas av Folkspels nya lotteri.

 

– Med det digitala prenumerationslotteriet Joyna ska överskottet till våra föreningar och organisationer öka i ännu högre grad, det är vårt varför. Vi vet att det är intäkter som gör skillnad och som bidrar till ett sundare samhälle och ett bättre Sverige, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel. 

"Utmana sig själva"

Riksidrottsförbundet är med alla sina föreningar den största medlemmen i Folkspel. 
– Idrottsföreningar och dess ideella ledare möter barn, ungdomar och vuxna som i idrotten kan utmana sig själva och vara en del av en gemenskap. Folkspels engagemang för idrottsrörelsen och det nya initiativet Joyna ger möjlighet till ytterligare tillskott i en tid där varje krona gör skillnad, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. 
Nu är det inte enbart föreningar under Riksidrottsförbundet som Folkspel representerar utan även organisationer som Barncancerförbundet, Rädda Barnen, Riksförbundet HjärtLung, och Scouterna, för att nämna några.
– RBU (Riksförbundet för rörelsehindrade barn– och ungdom) har joynat då vi ser en stor potential där både förbundet och föreningarna kan växa.

Stor potential

För första gången finns det en lott där även RBU:s medlemmar på ett enkelt sätt (utan rörelsebegränsningar) där vi kan stärka ekonomin hos föreningarna och för förbundet. Genom Joyna kommer alla RBU:s medlemmar få möjlighet till en vardag med mer skratt och gemenskap, ovärderligt. Lotten ger RBU möjlighet att stärka barnen och ungdomarnas röster, säger Johan Klinthammar, förbundsordförande RBU.
Joyna, ett digitalt prenumerationslotteri som syftar till att stärka det svenska föreningslivet genom löpande intjäning på enklast möjliga vis.

Fakta

Joyna, säljstart 3 april.
Premiär 7 juni, därefter dragning varje fredag.
Dragning varje fredag.
Kostnad: 160 kronor i månaden, varav 50 kronor går direkt till förening, organisation, lag/grupp som sålt prenumerationen.
Minimalt med administration och utan fysisk hantering.
En vinnare varje vecka tar hem 100 000 kronor och får välja förening som ska få samma summa.
Vinster från 40 kronor upp till 10 miljoner.
Tänkbart upplägg: En försäljningsinsats per år. Har du som säljande medlem (värvare) 4 prenumeranter så ger det på ett år en intäkt till din förening, din organisation eller ditt lag/grupp på 2400 kronor.
Här finns mer att läsa: https://folkspel.se/joyna/

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.