Premiär för Folkspels nya Joyna

Fredag 7 juni är det premiär för Joyna, ett nytt, lotteri från Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag. 

 19 oktober 1991 hälsade Leif ”Loket” Olsson svenska folket välkomna till BingoLotto. Sedan dess har Folkspel betalat ut uppemot 18 miljarder i överskott till vårt föreningsliv.

Nu lanserar Folkspel ett nytt lotteri och den största satsning som den ideella organisationen gjort sedan Leif Olsson blev ”Loket” med hela svenska folket.

Vinna upp till 10 miljoner

 Lotteriet har dragning varje fredag, varje vecka, hela året. Utöver möjligheten att vinna upp till tio miljoner kommer en specialvinst, win-win att utgå varje vecka. En lottköpare vinner 100 000 kronor. Samma summa får dessutom den förening eller organisation som sålt den aktuella lotten.

En vinnande rörelse, helt enkelt.

 7 juni är det efterlängtad premiärdragning på Joyna som bygger på prenumerationer och som är helt digitalt. Inga fysiska produkter utan allt kan lösas enkelt i mobil/på dator. Med största möjliga intjäning till minsta möjliga insats.

Dessutom ges alla medlemmar möjligheten att på ett superenkelt sätt bidra till föreningens intäktsarbete.

Nytt initiativ 

Riksidrottsförbundet är med alla sina idrottsföreningar den största medlemmen i Folkspel. 

– Idrottsföreningar och dess ideella ledare möter barn, ungdomar och vuxna som i idrotten kan utmana sig själva och vara en del av en gemenskap. Folkspels engagemang för idrottsrörelsen och det nya initiativet Joyna ger möjlighet till ytterligare tillskott i en tid där varje krona gör skillnad, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. 

Nu är det inte enbart föreningar under Riksidrottsförbundet som Folkspel representerar utan även organisationer som Barncancerförbundet, Rädda Barnen, Riksförbundet HjärtLung, och Scouterna, för att nämna några.

– RBU (Riksförbundet för rörelsehindrade barn– och ungdom) har joynat då vi ser en stor potential där både förbundet och föreningarna kan växa. För första gången finns det en lott där även RBU:s medlemmar på ett enkelt sätt kan stärka ekonomin hos föreningarna och för förbundet, säger Johan Klinthammar, förbundsordförande RBU.

Fakta

Ett digitalt prenumerationslotteri som syftar till att stärka det svenska föreningslivet genom löpande intjäning på enklast möjliga vis.

Premiär 7 juni, därefter dragning varje fredag.

Kostnad: 160 kronor i månaden, varav 50 kronor går direkt till förening, organisation, lag/grupp som sålt prenumerationen.

Minimalt med administration och utan fysisk hantering.

En vinnare varje vecka tar hem 100 000 kronor. Den förening som sålt lotten erhåller samma summa.

Chans att vinna 10 miljoner varje vecka.

Vinster från 40 kronor upp till 10 miljoner.

Enkelt för landets föreningar, riksorganisationer, lag och grupper att stärka sina kassor.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.