Inga kontanter behövs i Växjö

Växjö Lakers tar täten och gör nya Vida Arena till den första kontantfria arenan i Sverige. Elitseriens nykomling går i bräschen för ett helt nytt beteende hos publiken som kan glömma kontanterna hemma och i stället skaffa ett arenakort.

- Vi känner att detta är framtiden både vad det gäller säkerhet och snabb service. Det ger dessutom nya möjligheter till kundanpassade erbjudanden, säger Per Berglund, driftchef för Arena Service i Vida Arena.

Gäller att ladda kortet

- Genom att slopa kontanthanteringen vinner vi högre produktivitet till lägre kostnader, säger Anders Öman, VD i Växjö Lakers.

I samband med det nya systemet lanserar Växjö Lakers ett arenakort.

Arenakortet förladdas med pengar som sedan dras från kortet vid ett köp i Vida Arena. Laddningen av kortet görs antingen i entréhallen eller i någon av kassorna i arenan. Genom att betala med arenakortet erhålles också rabatter och erbjudanden.

Ett kort att ladda

- Utvecklingen går fort. Till säsongen 2012/13 räknar vi med att man kan ladda kortet via nätet, men till en början kan laddning av kortet enbart ske i Vida Arena, säger Anders Öman.

Arenakortet är dock inget krav för att kunna betala i Vida Arena, det kommer även gå att betala med bankernas betal- och kreditkort.

Installationen av det kontantfria systemet skall vara klar för drift till invigningen den 17 september då Växjö Lakers premiärspelar mot Linköpings HC.

- På sikt ser vi att kortet kan få fler funktioner och till exempel fungera som biljettkort, abonnemangskort, medlemskort och passerkort. Fullt utbyggt finns flera stora besparings- och effektivitetsmöjligheter både vad gällande tid och pengar, säger Anders Öman.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.