Inga kontanter behövs i Växjö

Växjö Lakers tar täten och gör nya Vida Arena till den första kontantfria arenan i Sverige. Elitseriens nykomling går i bräschen för ett helt nytt beteende hos publiken som kan glömma kontanterna hemma och i stället skaffa ett arenakort.
Annons

- Vi känner att detta är framtiden både vad det gäller säkerhet och snabb service. Det ger dessutom nya möjligheter till kundanpassade erbjudanden, säger Per Berglund, driftchef för Arena Service i Vida Arena.

Gäller att ladda kortet

- Genom att slopa kontanthanteringen vinner vi högre produktivitet till lägre kostnader, säger Anders Öman, VD i Växjö Lakers.

I samband med det nya systemet lanserar Växjö Lakers ett arenakort.

Arenakortet förladdas med pengar som sedan dras från kortet vid ett köp i Vida Arena. Laddningen av kortet görs antingen i entréhallen eller i någon av kassorna i arenan. Genom att betala med arenakortet erhålles också rabatter och erbjudanden.

Ett kort att ladda

- Utvecklingen går fort. Till säsongen 2012/13 räknar vi med att man kan ladda kortet via nätet, men till en början kan laddning av kortet enbart ske i Vida Arena, säger Anders Öman.

Arenakortet är dock inget krav för att kunna betala i Vida Arena, det kommer även gå att betala med bankernas betal- och kreditkort.

Installationen av det kontantfria systemet skall vara klar för drift till invigningen den 17 september då Växjö Lakers premiärspelar mot Linköpings HC.

- På sikt ser vi att kortet kan få fler funktioner och till exempel fungera som biljettkort, abonnemangskort, medlemskort och passerkort. Fullt utbyggt finns flera stora besparings- och effektivitetsmöjligheter både vad gällande tid och pengar, säger Anders Öman.

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

I Jens Linds hyllade TV- dokumentär om Sven Tumba berättas om  en insamlingsstiftelse till förmån för barn och ungdomar i Sydafrika. Målbilden är att utföra en samhällsnyttig insats, bland annat genom att utbilda lärare och bygga skolor i Durban-regionen.

Det officiella namnet var Sven Tumba Sport for Education Insamlingsstiftelse.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.