Förbund och bolag gör gemensam affär

Ett unikt affärserbjudande. Svenska Simförbundet och Medley vill tillsammans ta över driften av Eriksdalsbadet i Stockholm. Partnern presenterar nu ett förslag för politikerna i Stockholms stad.

Förbundet och bolaget har fördjupat sitt samarbete och har nu efter en tid av diskussioner och planer kommit till beslutet att utmana politikerna.

Simförbundet pekar på faktorer som egen kompetens och engagemang jämte bolaget Medleys erfarenhet och kunskap när det gäller drift av bad- och friskvårdsanläggningar. Deras bedömning är att de tillsammans har en stor potential för att ytterligare utveckla Eriksdalsbadet.

"Hoppas att det finns mod"

- Stockholms stads politiker har efterfrågat utmaningar från företag och föreningar som tror att de kan driva kommunal verksamhet bättre och effektivare än vad kommunen kan göra i egen regi. Nu kommer en sådan utmaning och vi hoppas att det finns mod att anta den, säger Bengt Jönsson, förbundsdirektör Svenska Simförbundet.

Målet är att förstärka positionen som landets nationalarena för sporten och även locka internationella stjärnor till flera tävlingar.

I planerna ingår en större omtanke om ungdomar och rekreation.

- Flera av landets största badanläggningar drivs av Medley. Vi har under många år tillsammans med kommuner och föreningsliv förbättrat verksamheten i anläggningarna, påtalar Mattias Jonsson, VD Medley.

Handlingsprogram

I ett handlingsprogram skriver Svenska Simförbundet och Medley att:

• Eriksdalsbadet är svensk simnings nationalarena och även hemvist för Svenska Simförbundets och SOKs elitsatsning. Den satsningen kan nu förstärkas ytterligare.

• Eriksdalsbadet ska bli norra Europas viktigaste centrum för simidrotten med möjlighet att arrangera ett flertal internationella evenemang.

• Eriksdalsbadet ska utvecklas som rekreationsanläggning, framför allt för barn och ungdomar, och ska kompletteras med fler aktiviteter under helger och lov.

• Eriksdalsbadet ska vara den plats där flest stockholmare lär sig simma. På Eriksdalsbadet ska en omfattande kvalitetssäkrad simundervisning bedrivas.

• Eriksdalsbadet ska erbjuda optimala förutsättningar för föreningsverksamhet. Här ska de föreningar som är verksamma i Stockholm få möjligheter att på egna villkor träna och tävla.

 

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.