Ljungskiles kamp undan konkurs

Innan han ens har fått frågan så fastslår Ljungskiles SK:s ordförande Anders Wallgren att det inte är spelarlönerna som tvingar klubben att be Uddevalla kommun om ett lån på 9 miljoner kronor.

Anders Wallgren och hans kollegor i Ljungskile SK:s styrelse för en kamp mot klockan. Den senaste tiden har de fått jobba hårt och nu står resultatet klart.

Kommunen beviljar inte något lån om 9 miljoner kronor utan erbjuder istället klubben ett köp av konstgräsplanen för 3 470 000 kronor plus moms.

"Tvungna att sälja något"

Politikerna menar också:

- De måste anpassa sina kostnader till sin ekonomi och ta fram en långsiktig handlingsplan. Vi förutsätter att de här pengarna inte går till spelarköp.

I föreningen hävdar ordförande Anders Wallgren:

- Vi var tvungna att sälja något vi äger

Begäran om ett lån på 9 miljoner möttes av nobben, men nu får Ljungskile kraft att fortsätta verksamheten.

Anders Wallgren är positiv i en intervju i Bohulänningen och menar att klubben nu kan visa ett positivt ekonomiskt resultat för 2011.

- Vi har en god ekonomi, och ett bra samarbete med kommunen, säger Anders Wallgren.

Kronofogden har fått pengar

I måndags kväll uppgavs att krisen var avvärjd.

- Kronofogden har fått pengarna, sa ordföranden Anders Wallgren till fotbollskanalen.se.

Skatteskulden om 569 990 kronor skulle betalas före midnatt, annars…

Han själv vill inte tala om konkurs.

- Jag kan glädjande nog meddela att vi fört över hela beloppet till Kronofogden. Så skedde vid 18-tiden i kväll, och nu är allt på plats. Det innebär att vi reglerade skulden med en dag till godo, meddelade Anders Wallgren på måndagskvällen.

Lokaltidningen Bohuslänningen kollade med Skatteverket på tisdagsmorgonen och fick beskedet att det finns ytterligare 715 718 kronor i skatteskuld.

Ännu mer i skattskuld?

Det tar tre bankdagar innan det syns på skattekontot att en skatteskuld är reglerad.

Men Skattekontoret uppger nu att det finns ytterligare skatteskulder och att klubben i så fall hade en belastning om cirka 1,4 miljoner kronor.

Därutöver kvarstår ett antal leverantörsskulder samt det faktum att flera spelare ska sakna lön.

Men Anders Wallgren anger en optimistisk ton och meddelade att flera fordringsägare hade accepterat att betala fakturor i förtid. Därmed fick föreningen pengar till skatteskulden i första hand. Dessutom ska också sponsorer gått in med kapital.

Investeringar i arenan

Att föreningen har hamnat i svårigheter förklarar Anders Wallgren helt och hållet med investeringar i arenan som föreningen äger.

- Under 2010 gjorde vi betydande investeringar i vår arena och de kostnaderna har vi skjutit framför oss, som en växande snöboll. Men nu har vi tagit tag i detta och inför 2012 ser vår ekonomi ljusare ut än på många år.

Fansen har anammat varslet om krisen. Till dags dator har kampanjen "Slanta på för LSK" av supporterklubben LSK Fans gett nära 40 000 kronor.

 

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Årets deltagare i Mästarnas mästare är alla vana vid att stå på vinnarplats. Det blir en säsong där alla gör sitt allra yttersta, och lite till, för att erövra titeln eftersom det är förutsägbart att kampen blir hård. Fler vinnarskallar än kanske någonsin är rekryterade till  Mästarnas mästare 2023. Eller vad sägs om  Anja Pärson, Nils van der Poel, Charlotte Kalla, Rickard Nordstrand, Andreas Bergwall, Johan Wissman, Maria Gretzer, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg och Elina Öhman. Räkna med tuffa strider om den åtråvärda bucklan.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.