Hoppet om överlevnad växer

I Hagfors är speedwayklubben Valsarna en institution. Men nostalgi betalar inte fakturorna. Pengarna sinar och klubben kämpar frenetiskt för överlevnad. En räddningskampanj har hittills gett drygt 1 miljon kronor och hoppet växer.
Hagfors klassiska speedwaylag Valsarna kämpar för att få ekonomin att gå ihop. Nu har en räddningskampanj gett drygt 1 miljon kronor.
Annons


Valsarna hade hoppats på 4 000 åskådare vid senaste hemmamatchen. En kampanj och vädjan om hjälp gav resultat. 

En lyckad kampanj

Det kom 4 014 och ordföranden Lennart Andersson pustade åtminstone delvis ut:

- Nu finns förutsättningarna

Säsongen kan vara räddad.

Klubben riktade ett upprop till åskådare, supporters och företag:

”Vi behöver draghjälp.
Vi vet att många vill se speedway på den här nivån.
Vi gör därför ett upprop till er alla som kan vara intresserade. En vädjan helt enkelt.
Vi söker företag som är villiga att gå in med 10 000 kronor i vår satsning.
Om hundra företag ställer upp är vi på rätt kurs igen.
Då kör vi vidare”

Färjestads hockey bidrog

Gensvaret blev det önskvärda.

118 företag ställde upp med en krona per åskådare. Flera företag sa spontant att de höjer insatsen till två kronor per åskådare.

600 privatpersoner har bidragit med pengar och bland sympatisörerna finns Färjestads Hockey.

Därtill har sju företag, Per Mårtensson Service AB Gislaved, Wint, EWJ AB Hagfors, JWE AB Ekshärad, Gräsbergs Bil AB, Björnmat International AB och Bemannia AB ställt upp med 10 000 kr vardera.

En storsponsor

Och elinstallationsföretaget Macon AB bidrog med 50 000 kr.

Nu berättar Lennart Andersson att inbetalningskontot har fyllts på med drygt 1 miljon kronor. Konkursspöket är skrämt på flykt.

- Förhoppningsvis! Nu finns förutsättningarna för att rädda säsongen. Samtidigt ser vi det här som ett startskott för att få ordning på den ekonomiskt tunga ryggsäcken från 2010 som vi bär på.

Enda elitidrotten

- Vi vet att det är en lång bit att gå, men vi kommer aldrig att lägga oss ner och dö. Nu väntar fler insamlingar och fler aktiviteter runt klubben och sporten.

- Vi ska sätta oss ner tillsammans med Hagfors Kommun, Region Värmland och sponsorer för att diskutera hur vi ska jobba vidare.

- Vi är ju den enda elitidrotten som finns här på sommartid, så det gäller att hitta på saker för att locka folk till matcherna, berättar Lennart Andersson.

Carl Philip kommer

Bland gästerna vid senaste matchen fanns Sven-Göran Eriksson och till nästa match mot Dackarna kommer prins Carl Philip.

Den 25 augusti bestäms om Valsarna ska få en ny elitlicens. Förarskulder från 2011 är en tung belastning, men nu ser entusiasterna en väg ut ur eländet.

- Efter säsongen tar vi beslut om framtiden, om vi ska satsa vidare i elitserien eller gå ner i allsvenskan och börja om, sade Lennart Andersson.

Avgörandet eller uppgörelsen kommer allt närmare, Den 26 februari ska IFK Norrköping ha årsmöte och ovissheten är fortfarande stor i och runt klubben. Det gäller Peter Hunts öde, men i lika hög grad även IFK:s öde.

Nu går till och med en majoritet i IFK Norrköpings styrelse mot Hunt och ger sitt fulla stöd till avgående klubbdirektören Jens Magnusson. I ett officiellt uttalande på klubbens webbplats presenterar styrelsen resultatet av den rapport där arbetsmiljön i föreningen kartlagts.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Landets rally-entusiaster får bereda sig på att åka till norr Sverige för att se världens rallystjärnor framöver. Diskussioner ska pågå med flera nordliga regioner som är beredda att satsa miljoner för att Sverige ska ha ett vinterrally även i fortsättningen

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.