Räddningsplan för 45 miljoner

Det fanns egentligen inget alternativ. En nedgången ishall utan intressent, vad skulle Mora kommun göra med den? Och ett Mora IK i konkurs, med all sin verksamhet som intresserar åtskilliga. Så klubben fick som de ville.
Mora IK:s supporters kan jubla - det blir fortsatt hockey efter att en räddningskampanj som omfattar 45 miljoner kronor nu kan inledas. Foto: Claudio Bresciani, Scanpix
Annons


Mora kommun räddar klubben och fortsatt hockey.

Kommunfullmäktige gick på kommunstyrelsens förslag och det innebär att kommunen köper FM Mattsson Arena för 12 miljoner kronor av klubbens fastighetsbolag.

Omfattande räddningspaket

Dessutom, fastighetens värde skrivs ned för 17,8 miljoner och en renovering av ishallen för 14,4 miljoner inleds.

Alla fick komma till tals i fullmäktige, men slutresultatet syntes färdigt för många redan före kvällen.

Centern och socialdemokrater gjorde klart från början att utgången inte kunde bli annan eftersom de har majoritet och stöd av 28 ledamöter.

Mora IK:s ordförande Patrik Andersson var lättad liksom klubbdirektören Peter Hermodsson och inte minst klubbens veteran Jan Simons.

"Inte slösat pengar på spelare"

- Men vi har mycket kvar att göra, det har varit ett hårt jobb i flera månader. Vi har ett akut likviditetsproblem som vi måste lösa. Det tar ju en tid innan pengarna från kommunen kommer. Vi behöver få in 3 miljoner fram till maj, sa Mora IK:s Peter Hermodsson enligt Dalarnas Tidning.

Många både i fullmäktige och på stan har åsikter, men när alla fordringsägare och långivare accepterade ackordet, inklusive en bank som länge dröjt med besked, då kunde räddningsplanen inledas.

Peter Hermodsson betonade:

- En del tror att vi bränt en massa pengar på spelare. Att likviditetsproblemen kommit beror på att vi tvingats pumpa in pengar i fastighetsbolaget. De senaste nio åren har vi pumpat in 50 miljoner, säger Peter.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

SHL-ishockey i maj-juni rycker allt närmare!

  Med över 100-talet bekräftade fall av covid-19 och ett 40-tal framflyttade matcher har SHL-organisationen tvingats till flera åtgärder

Sportchefen Johan Hemlin har meddelat att SM-slutspelet senareläggs minst två veckor.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Influencern Joakim Lundell, 35, är beredd att gå in med ”en ”extremt stor summa” – under förutsättning att satsningen går till  till en målvakt. Krislaget  LHC kan få hjälp från oväntast håll. Lundel, Influencern, östgöten och hockeyspportern vill bidra när LHC har inlett en insamling för att förstärka truppen.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.