Kamp mellan kommunen och klubben

På måndagsmorgonen är det febril verksamhet hos både Timrå kommun och Timrå IK. De är helt oeniga och har helt motsatt uppfattning om hur hockeyklubben ska gynnas för att undgå konkurs.
Nu vädjar Timrå IK om arbetsro. Under den här veckan måste en lösning fram, annars finns det ingen återvändo för Timrå IK. Foto: Timrå IK:s hemsida
Annons

 

På söndagskvällen tog Timrå IK:s styrelse beslutet att säga nej till kommunens så kallade erbjudande om att köpa Eon Arena för 15 miljoner.

- Ett skambud,  var svaret från Timrå.

Tvingar klubben på knä

Inte bara i hockey-Sverige utan även på många andra håll har det varit starka reaktioner över det bud som kommunen valde att lägga fram.. 

Många uppfattade det som att kommunen tvingar klubben på knä. Om klubben skulle anta budet om 15 miljoner räcker inte pengarna för att driva klubben vidare.

Kvar blir ungdomslagen medan juniorerna och A-laget har minimala chanser att överleva då inte pengarna räcker för fortsatt verksamhet.

Andra alternativ

Fastighetsbolaget Tvättbjörnens bud om 25 miljoner står mot kommunens 15 miljoner.

Samtidigt är klubbstyrelsen mer sammansvetsad än kanske någonsin. Bedömningen är att tidsfristen gäller hela denna vecka eftersom det inte finns någon anledning för Skatteverket eller Kronofogden att prioritera det här ärendet.

Styrelsen har alternativ till en ekonomisk lösning, låter man förstå. Det var budskapet efter söndagskvällens styrelsemöte.

Vädjar om arbetsro

Klubben gick också ut med ett pressmeddelande:

Vi önskar lite arbetsro…

”Kampen om Timrå IK:s överlevnad går nu in i ett avgörande skede och vi ber, i synnerhet media, om lite arbetsro då det är flera pusselbitar som skall falla på plats på kort tid.

Mobiltelefonen i klubbdirektören Lars Nolanders ficka ringer konstant med frågor som rör detta ärende och för tillfället finns inget mer att berätta.

Vi LOVAR att meddela via hemsidan och/eller mailutskick så fort någonting nytt inträffar.

Med vänlig hälsning

Timrå IK”

IFK Göteborgs 2020 var året med ideliga varningar om ett kraftigt minus i ekonomin. Nu när bokslutet står det klart att spelarförsäljningar blev klubbens räddning.

Den vägen kom det in 22 miljoner.  De pengarna och ett statligt stöd om 18,2 miljoner höll IFK uppe.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.