Till Kina på missionsresa

Tack vare ett exportföretag av format på orten kan bandyns främsta elitlag, Sandviken, resa till Kina och visa upp bandyn för första gången.
Som första bandylag ska nu Sandviken resa till Kina och visa upp sporten. En resa som har blivit möjlig tack vare företaget Sandvik.

 

Det är mycket snack om att näringslivet och elitidrotten ska samarbeta. Inte så ofta övergår det till praktisk verklighet med en behållning för båda parter och dessutom på internationell nivå.

Drömresan kan förverkligas

Här är undantaget.

Nu har ju företaget Sandvik och bandyklubben Sandvikens AIK en del gemensamt sedan begynnelsen och därför blir drömresan av.

Den 24 januari kommer Sandvikens AIK Bandy att spela den första organiserade bandymatchen någonsin i Kina mot ryska Bajkal Energy när Bandy Winter Classic arrangeras i Chengde City utanför Peking. 

Sandvik partner till IBF

Allt har blivit möjligt tack vare att Sandvik slutit ett avtal med Internationella Bandyförbundet i syfte att bredda den internationella bandyn.

- Det blir en otroligt häftig upplevelse för både spelarna och klubben. Vi ser oss som ambassadörer för såväl Sandviken som Sandvik vilket vi är otroligt stolta över. Vårt mål är att leda utvecklingen inom bandyn och att få vara med och bidra till bandyns internationella utveckling och globalisering känns otroligt ärofyllt, säger Magnus Holst, ordförande i Sandvikens AIK Bandy.

Samarbete mellan Sandvik och Internationella Bandyförbundet är nytt och presenteras nu.

"Kina viktig marknad"

- Sandvik har varit verksamt länge i Kina och det är idag en av våra viktigaste marknader. Genom att medverka till att SAIK Bandy kan spela den första bandymatchen i Kina ser vi möjligheter att både bidra till den internationella bandyns utveckling men även att bredda och förnya kontaktytor gentemot kunder och samarbetspartners, säger Jessica Alm, Kommunikationsdirektör Sandvik AB och fortsätter:

- Att få presentera ett lag från Sverige och Sandviken tror vi kan bli en spännande upplevelse för många av våra kinesiska kunder och samarbetspartners.

Förhoppningen är göra bandyn till en olympisk sport år 2022. Som ett led i detta har en kinesisk bandyfederation bildats och Kina kommer att delta med ett landslag i B-VM i Khabarovsk i februari.

Ambassaden ska också spela!

Bandy Winter Classic inleds med en hållbarhetskonferens i Chengde City på fredagen. På lördagen spelas sedan tre bandymatcher:

• En sponsormatch (!) mellan ryska ambassaden och svenska ambassaden.

• Kinas första bandylandslag mot Nordic Vikings hockeylag där även några Sandvikenspelare ska delta.

Hasse Johansson, Janne Sjonemark och Wang Xue Feng är förbundskaptener i det kinesiska bandylandslaget.

• Och så huvudmatchen, den mellan Sandviken mot ryska Bajkal Energy.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.