Charlotte Kalla delägare i hall

Charlotte Kalla ger järnet in i det sista på skidsäsongen. Hon är högaktuell som investerare i ett skidprojekt i Piteå, hon ska tävla mot grabbarna på Dundret och hon ska ge PR till Olympiatravet.
Charlotte Kalla blir affischnamn och investerar i en ny anläggning hemma i Piteå. Foto: Claudio Bresciani, TT

 

Charlotte Kalla blir tioprocentig ägare i en ny skidtunnel i Piteå. Ett projekt som totalt ska kosta runt 400 miljoner kronor.

- Det är ett jättespännande, säger Charlotte Kalla till Dagens Industri.

Tredje inomhusarenan

I Sverige finns i dag bara en skidtunnel, den i Torsby. 

Men i sommar invigs Göteborgs Nya Arena som blir exceptionell och innehåller en året-runt-bana med nedförs- och utförsbackar på skidspåret.

Nu ska Piteå få landets tredje inomhusanläggning för skidåkning.

Sommaren 2017 ska anläggningen vara klar. Charlotte Kalla var på plats vid byggstarten och fick köra en bandtraktor som ska bana väg för etableringen.

1800 meter långt tunnel

Tunnel ska bli 1800 meter lång med en takhöjd på 4,5 meter. Den första etappen för 41 miljoner kronor ska förutom skidåkning även erbjuda möjligheter för däcktestverksamhet.

- Vi börjar med de första 400 metrarna och sedan fortsätter vi med etapp två, säger Erik Lindbäck, Lindbäcks group, som är vd för Darkathlon, ett utvecklingsbolag där han och Charlotte Kalla är delägare tillsammans med Markus Isaksson, Pertner Invest, och Jonas Jalar, Arctic Falls.

Charlotte Kalla blev tidigt informerad om byggplanerna och har fått ge sina åsikter på utformningen. 

Kalla äger tio procent

Darkathlon, med Erik Lindbäck som initiativtagare och Eniros storägare Staffan Persson som ordförande, är ägare och ansvarig för bygget. 

- För oss är det otroligt viktigt att elitåkare legitimerar anläggningen. Vi amatörskidåkare vill känna att vi åker på en anläggning som proffsen gillar. Det tror jag attraherar. Därför är jag glad att Charlotte Kalla är så positiv till projektet, säger Staffan Persson till DI.

Hon blir affischnamnet för hela satsningen och äger själv tio procent av aktiebolaget.

Multiarena

- Det känns fantastiskt spännande. Som skidåkare söker man ju alltid möjligheter att förlänga säsongen. Jag tycker om att åka mycket skidor och även om rullskidor är bra så är det en helt annan känsla, säger Kalla som inte vill avslöja om hon har satsat egna pengar och i så fall hur mycket.

Skidtunneln är en del av en omfattande satsning benämnd ”Lindbäcksstadion vision 2017”. Slutligen ska det i Piteå finnas en multiarena med möjligheter för längdskidor, skicross, mountainbike och rullskidor.

+ + +

Mera Kalla – hon ska tävla mot herrarna över fem mil. Det ska ske vid en tävling på Dundret den 11-12 april. Alltså, på samma ska startlinje Marcus Hellner, Johan Olsson, Daniel Richardsson och Charlotte Kalla stå. 

Och som om det vore nog har Charlotte Kalla lämnat klartecken till att medverka i marknadsföringen för Olympiatravet - travsportens vårtecken nummer ett och på lördag är det dags för den första deltävlingen under Solvallas V75-finaler. Nedräkningen har börjat till finalen på Åbytravet lördagen 25 april.

Olympiatravet är en möjlighet för allmänheten att bidra till kommande olympiska medaljer. En del av överskottet från V75 på Olympiatravet går nämligen till de svenska olympiernas förberedelser. 

I fjol vann Veijo Heiskanen med hästen Solvato i Olympiatravet. Charlotte Kalla gratulerade och står bakom evenemanget även i år. Foto: SOK

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.