Häcken, i medvind som ingen annan klubb

Att Häcken är outstanding i svensk fotboll bevisades med all tydlighet vid evenemanget Allsvenskans Stora Pris. Klubben erövrade fem av sju pris, mest hyllad blev Alexander Jeremejeff som tog hem två av dessa, han blev skytteligavinnare och utnämndes till bäste spelaren av alla.

Häcken är den verkliga Mästarklubben, nu hemmastadd både på egen träningsanläggning och egen arena, därtill en ekonomisk garanti i ungdomsturneringen Gothia Cup som också ger klubben god renomé och kännedom, därtill en allt större supporterskara och dessutom ett framgångsrikt damlag.  Mycket mer går inte att önska

Två män som har haft stor betydelse för Häcken. till vänster, nuvarande tränaren Per-Mathias Högmo och till höger, Åke Nilsson, förre ordföranden och den bärande kraften i många år. nu är de förenade i all framgång.

Alexander Jeremejeff är kung på Hisingen, ja, egentligen i Göteborg då det inte finns någon konkurrens från någon i de övriga klubbarna.

han var ödmjukheten personifierad vid vid evenemanget Allsvenskans Stora Pris. 

– Väldigt hedrande att få det här priset. Samtidigt vill jag betona att det finns andra i klubben som har varit minst lika bärande. Jag är glad över att vi vann kollektivt, vi gjorde det tillsammans. De individuella priserna är roliga att få, men jag värdesätter lagets framgångar högre, sa en glad Jeremejef.

Han är född och uppvuxen i Kungsbacka och gjorde ett försök att etablera sig unerr ett år, 2016,i Malmö FF, men utan att riktigt känna trivsel. I Häcken tog däremot karriären fart. Nu är 29-åringen etablerad occh eftertraktad. Kubbar ute i Europa har koll på honom, men själv hävdar han bestämt:

– Jag har haft fullt fokus här och nu hela tiden och det kommer både jag och laget fortsätta ha, så det är ingen skillnad på det sättet. Vi kör på.

Förutom priset för Allsvenskans bästa spelare så utsågs Alexander Jeremejeff också till årets forward i Allsvenskan. Övriga BK Häckenspelare som vann var Even Hovland som blev Årets back, Mikkel Rygaard årets mittfältare och Per-Mathias Högmo som Årets tränare.

Kalmar FF:s målvakt Ricardo Friedrich blev Årets målvakt och Malmö FF:s Hugo Larsson Årets unga spelare.

Pristagarna i Allsvenskans Stora Pris utses av en jury bestående av samtliga allsvenska klubbars tränare och lagkaptener. 32 sportjournalister har utsett säsongens bästa spelare och ledare. 

Förutom spelar- och ledarpriserna så delades det också ut pris till Årets bortasektion för första gången sedan pandemin startas. röstade fram av allsvenskans 16 klubbars supportergrupper, SLO:er och säkerhetsansvariga. Vinnare blev IF Elfsborg.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.