Sportagenturen växer efter förvärv

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Nina Wennerströms W-sport växer tack vare H&M-miljoner.

Vid investeringarna i Nina Wennerströms Wesport deklarerade Karl-JohanPersson: 

 -Jag har följt Wesport sedan starten och har ett stort förtroende för Nina som entreprenör och ledare och för det bolag hon skapat. 

- Jag delar Wesports värderingar, brinner för sport och hoppas att Wesport genom mitt engagemang ska kunna fortsätta satsningen på sina talanger, hjälpa dem att nå sina drömmar och utvecklas och att man också ska kunna rekrytera nya idrottsstjärnor, sa Karl Johan Persson, känd supporter till Djurgårdens fotboll.

Nina själv var lycklig över sin nya partner:

- Vi är väldigt glada och stolta över Karl-Johans engagemang . Det här ger oss möjligheter att växa och utvecklas. Hans starka tro på Wesport gör att vi kan ta nästa steg och satsa ännu mer på våra atleter som inspirerar oss dagligen men också rekrytera nya stjärnor.

Med förvärvet av Footnation ingår över 100 atleter i Wesport Bland dem finns bland annat tennis-, hockey- och fotbollsprofiler som Kiki Bertens, Pedro Martinez, Holger Rune, Carey Price och Ryan Getzlaf.

Företagsaffären har en något annorlunda konstruktion. Karl-JohanPersson, investerar runt 20 miljoner i W sport som blir formell köpare av Footnation, där Miro Jaganjac.har varit ägare

har framför allt företrätt hockey- och tennisspelare tidigare, men nu blir fotboll en större del. 

Hon har vunnit åtta SM-guld i tennis, jobbat som idrottsagent och pluggat i USA och på Handels i Stockholm och startade 2014 agenturen Wesport i en situation när hon inte riktigt vad hon skulle göra . Det vet hon i framtiden. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.