Skulle bli största bolaget i Europa

Sveriges största Padelföretag, PDL United överlever. Padeljätten  är räddad från konkurs sedan danska investerare kommit till undsättning. Men det krävdes två emissioner eftersom hotet var så omfattande.  Kravet på bolaget inför januari var 370 nya miljoner för att balansera bolaget.

Padel United har vuxit explosionnsartat under ett par-tre år.Fusioner, företagsköp och ambitionen att bli Europas största padelbolag innebar att intresset inte motsvarade satsningen.  Det fanns inte tillräckligt med spelare, helt enkelt.

Skulle bli Europas största

I takt med allt fler skrikande röda siffror fanns heller inget alternativ. Hallar stängdes i jämn takt för att minska utgifterna.

Ursprungligen tillkom Padel United när bröderna Markus och Richard Hellqvist testade den nya sporten 2018 och inte kunde boka en ny tid. Samma kväll tog de beslutet att starta ett eget bolag – som fyra år senare var störst – av alla i Europa - med ambitionen att bli ännu större.

Exempelvis gick bröderna samman med Jonas Björkman och Måns Zelmerlöv och deras PDL och  blev PDL United.

Då, under 2019, skulle alla spela  paddel, intresse var lavinartat. Nya hallar och nya företag poppade upp överallt.

Inte bara spelare var vakna, nu upptäckt också investerarna att det fanns en chans att tjäna pengar.  

När optmismen flödade  agerade PDL United och köpte världens största padelcenter, Paddel House i Espoo –med 27 inomhusbanor samt tre utomhusbanor – liksom Åbos ledande aktör i form av Padel Park. – 

Men anslutningen var inte beständig. 2022 kom motvinden 0ch uppförsbacken

PDL United, fusionen av Padel United och PDL Group, stod där med hallar i överflöd. I december gick larmet sedan fem dotterbolag gått i konkurs (Motala, Jönköping, Östersund, Linköping och Luleå) och ytterligare hallar hade stängts. Flera var i riskzonen bland de övriga 80-talet anläggningarna.

Kämpar för överlevnad

I dag hämtar PDL United ny luft.Lukas Lindkvist, vd för PDL Uniteds största ägare, investmentbolaget Coelis vd , uttalade sig  för nyhtssajten Breakit: 

-Som investerare är vi inte nöjda med utvecklingen så här långt. Nu har vi hamnat i en situation där bolaget fått ta hand om hel del saker på hemmamarknaden först, för att kunna växa vidare internationellt sedan”

- PDL United kämpar för sin överlevnad och vill därför ta in flera hundra miljoner i nytt kapital.

“Det är klart vi hellre skulle haft en annan tajming och hellre komma in i nuvarande läge, med en turn around-situation och en stor, global marknad att kunna växa i långsiktigt. 

Men ger man sig in i en investering så ska man också ta hand om den hela vägen. Och det gör vi på bästa sätt nu”.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.