Vita Hästens elitlicens är hotad

Pressen är tuff när kassan inte räcker. Ishockeyns Vita Hästen måste få in 2,5 miljoner kr innan 30 april för att klara säsongen. Så illa är den ekonomisks situationen i Norrköpingsklubben. Uteblivna intäkter och ökade utgifter är förklaringen enligt klubbens situation.

Kassan och innehållet är inte tillräckligt stort. Vita Hästen hotas och oron bland östgötarna är stor.

– Vi befinner oss i ett akut läge. Vi har ett förbrukat eget kapital som sista december uppgick till minus 4,6 miljoner, säger Richard Lundqvist,, medger Richard Lundqvist, styrelseledamot i lokaltidningen NT.

De illavarslande kassarapporterna har förföljt klubben i några månader. Nu är elitlicecensen i fara.

Totalt ligger Vita Hästen 6,8 miljoner back enligt sammanräkningar för den här säsongen. Enligt uppgifter krävs att klubben mobiliserar nu kan kraft nog för att få in minst 2,5 miljoner extra.

Vid ett medlemsmöte röstade många för att försöka genomföra en räddningskampanj bland anhängarna. 

Intäkterna från företag varje säsong måste öka betydligt, - från dagens 15 till morgondagens 20. Det krävs också att Vita Hästen kan förbättra publiksnittet och nå runt 2 500 per match.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.