Häcken, den verkliga guldklubben

Här är en vinnare redan före första avspark i Allsvenska fotbollen. Häcken presenterar sin omsättning och den visar inte mindre än260 miljoner kronor. Rekord, siffrorna påvisar hur starkt klubben har vuxit. 2019 redovisades 186 miljoner.

Lyckade rekryteringar i Häcken. Sportchefen Martin Ericsson och tränaren Per-Mathias Högmo

Det mesta som Häcken sysslade med under 2023 blev succé.

  • Allsvenskt guld för herrarna efter en strålande säsong.
  • Rekordmånga spelare värvades, de flesta lyckades
  •  Skyttekungen i allsvenskan var en spelare från klubben, Alexander Jeremejeff.
  • Damlaget hade framgång. Skiftet från Kopparbergs/Göteborg genomfördes med framgång.
  • Klubben är etablerad på Bravida Arena   och har också en egen träningsanläggning , Gothia Park Academy.
  • Gothia Cup genomförde igen efter uppehållet under Pandemin. Jätteturneringen gav ett strålande ekonomist resultat.

Häcken kan nu redovisa ett eget kapital på 57 miljoner, resultatet landar på 1,9 miljoner plus, och omsättningen på 230 miljoner.

Framgången är total. Större, bättre, starkare

– Det är resultatet av vår utveckling senaste åren. Vi växer som klubb. Vi växer organiskt från grunden, men vi har också tillfört delar som ökar omsättningen, säger Marcus Jodin till GP.

– Övertagandet av Kopparbergs/Göteborg är en del. Plus att vi har stärkt vår evenemangsavdelning. Det är glädjande att vi kan ligga på de här intäktsströmmarna och en positiv utveckling att vi växer som klubb. Men det är också en förutsättning för att vi ska kunna bära kostnaderna, fortsätter Marcus Jodin.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.