Häcken, den verkliga guldklubben

Här är en vinnare redan före första avspark i Allsvenska fotbollen. Häcken presenterar sin omsättning och den visar inte mindre än260 miljoner kronor. Rekord, siffrorna påvisar hur starkt klubben har vuxit. 2019 redovisades 186 miljoner.

Lyckade rekryteringar i Häcken. Sportchefen Martin Ericsson och tränaren Per-Mathias Högmo

Det mesta som Häcken sysslade med under 2023 blev succé.

  • Allsvenskt guld för herrarna efter en strålande säsong.
  • Rekordmånga spelare värvades, de flesta lyckades
  •  Skyttekungen i allsvenskan var en spelare från klubben, Alexander Jeremejeff.
  • Damlaget hade framgång. Skiftet från Kopparbergs/Göteborg genomfördes med framgång.
  • Klubben är etablerad på Bravida Arena   och har också en egen träningsanläggning , Gothia Park Academy.
  • Gothia Cup genomförde igen efter uppehållet under Pandemin. Jätteturneringen gav ett strålande ekonomist resultat.

Häcken kan nu redovisa ett eget kapital på 57 miljoner, resultatet landar på 1,9 miljoner plus, och omsättningen på 230 miljoner.

Framgången är total. Större, bättre, starkare

– Det är resultatet av vår utveckling senaste åren. Vi växer som klubb. Vi växer organiskt från grunden, men vi har också tillfört delar som ökar omsättningen, säger Marcus Jodin till GP.

– Övertagandet av Kopparbergs/Göteborg är en del. Plus att vi har stärkt vår evenemangsavdelning. Det är glädjande att vi kan ligga på de här intäktsströmmarna och en positiv utveckling att vi växer som klubb. Men det är också en förutsättning för att vi ska kunna bära kostnaderna, fortsätter Marcus Jodin.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Biljetterna till Swedish Opens inledning i Båstad på måndagen går åt som smör i solsken. Vid lottningen skapades mötet Leo Borg mot Rafael Nadal! Rrena drömmen för arrangörerna!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.