Dan Perssons blogg

Dan Persson är Idrottens Affärers bloggare. Han arbetar med kommersiell utveckling av idrott. Dan har stor erfarenhet och kompetens och kan både se och bedöma såväl möjligheter som faror, något som passar Idrottens Affärer ypperligt. Han läser hellre årsredovisningar eller trendrapporter än tittar på sport och för honom är en arena en fastighet vars försäljning ska öka.

Lagrell och Santoft har blivit ett hot mot folkhälsan

Nu är fotbollsallsvenskan igång. Mitt i vintern har de som utger sig för att vara de kloka herrarna bestämt sig för att det är dags för fotboll. Utomhus. Det var minus nio när jag gick till jobbet i morse, i Stockholm.

I Sportbladet idag säger Svenska fotbollsförbundets ordförande Lagrell ”Vi startar samma tidpunkt nästa år”

Vidare från Sportbladet: ”I går fullbordades premiäromgången – och fiaskot var ett faktum. Publiksnittet för de åtta matcherna landar på 6?038. Det är ett tapp på nästan 5 000 personer jämfört med första omgången 2009. Det är inte så konstigt, säger fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.” Slut Sportbladet.

Lagrell inser inte att 40 000 gånger 150 kronor är 6 MSEK. Pengar som för evigt är borta. Men det finns större problem. Allsvenskan är ett hot mot folkhälsan.

Vi riskerar en epidemi av prostatainflammationer som får svininfluensan att framstå som en andeviskning.

Lagrell och Santoft går uppenbarligen inte på ishockey, Basket eller handboll. Då hade de noterat att arenaidrotter som spelas vintertid spelas inomhus. Av det enkla fundamentala skälet att det är olönsamt att göra sina kunder sjuka. Bandyns kurer mot temperaturer under noll får också ses som hot mot folkhälsan.

En snabb kontroll med en välrenommerad urolog ger omgående svaret att medelålders män skall undvika att sitta två timmar på en kall plaststol i noll eller minusgrader.

Riskerna är enkla att definiera. Prostatainflammation innebär en smärtsam undersökning (fullt jämförbar med att föda barn) och en månadslång behandling med penicillin av bredbandskaraktär.

Den här typen av penicillin är det man idag försöker undvika då risken för antibiotikaresistens ökar. Det uppstår också en risk för nedsatt sexuell förmåga. Enda fördelen är att prostatainflammationer inte ökar risken för prostatacancer.

Hur RF med sin nuvarande folkhälsofokusering för att få mer pengar av staten kan tillåta att det största förbundet agerar på ett sätt som ökar mängden sjukdagar och skapar lidande för så många är fullständigt obegripligt.

Enda förklaringen torde vara att det inte finns något som helst behov av potens utifrån årets kvalitet på allsvenskan.

Dan Persson

Tompa (inte verifierad)

tis, 2010-03-16 22:05

1. Vore kul att höra Lagrell

Vore kul att höra Lagrell motiver de 6 miljoner som klubbarna blir utan. Eventuellt så gömmer han sig bakom det faktum att "klubbarna varit drivande i att förlänga säsongen." Vilket inte är riktigt sant. SEF har jobbat för att öka klavitén på produkten Svensk Fotboll. Inte försämra den (usla planer, kyla etc.).

anonym lillasyster (inte verifierad)

tis, 2010-03-16 22:57

2. Intressant att veta vem som

Intressant att veta vem som informerat om att smärtan vid prostatabesvär motsvarar den som kan uppstå när man föder barn.

janne (inte verifierad)

ons, 2010-03-17 08:20

3. Jag vet hur det är! Vi kanske

Jag vet hur det är! Vi kanske inte skall skrämma upp någon i onödan, men en inflammation i prostatan "prostatit" är inget kul. En undersökning går till enligt följande.Doktorn kör upp ett finger i rektum och klämmer på prostatan. Det gör ont. Har du då dessutom en inflammation i den så gör det jätteont.Han trycker under några sekunder tills det kommer ett sekret ur urinröret. Detta sekret lägger han på en liten glasskiva och sedan läggs detta under mickroskop. Senaste rönet är också att Antibiotika inte hjälper!!?? Men vad du än gör. SITT INTE KALLT, och är du kännslig så tänk på att även när du badat att byta till torra byxor.Jag tror dock att föda barn är betydligt värre. Finns också en uppsida på detta. Du blir rekomenderad MYCKET SEX, tyvärr aldrig skiftligt.....

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2010-03-18 10:25

4. Enligt Lagrell är det

Enligt Lagrell är det klubbarna själva som vill ha det så. Så de får skylla inkomstbortfallet på sig själva.

Ambivalent (inte verifierad)

tors, 2010-03-25 13:00

5. Semestertider = sämre

Semestertider = sämre snitt Samtidigt så sjunker alltid publiksnittet i Allsvenskan under semestertiderna då folk prioriterar Kos-resa, husvagnen och trädgärdstäppan framför att gå på fotboll. Efter midsommar fram till 5 augusti är alltså ganska kassa publikmånader. I Sverige är det alltså optimalt ur publiksynpunkt att spela fotboll mellan 1 maj- 20 juni, 5 augusti- 1 oktober. Blir tufft att klämma in 30 omgångar där. För många matcher behövs för omsättningens skull, det har klubbarna sagt.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.