1 miljon svenskar vill springa...

Fler människor vill motionera mer. I någon form. Nu visar en undersökning att 1 miljon personer kan tänka sig att springa GöteborgsVarvet. Inte helt oväntat är det löparens favoritlopp.
Belöningen. Bara sitta där och förhoppningsvis känna hur krafterna återkommer. Hur tacksamma framför allt benen är för att de slipper förflytta sig. När en banan och en kexchoklad är det bästa som finns för en plågad löapre. Foto: Erik Abel, Scanpix


I Göteborg sträcker varvsgeneralen Bo Edsberger på sig lite extra.

- Jovisst, och noterbart i undersökningen är också att av de svenskar som tränar regelbundet så ökar andelen kvinnor som löptränar som en del av sin träning mycket kraftigt.

Etablerat som det största

Av de löpare som är anmälda hittills så står just kvinnorna för en betydande ökning. Till 2014 är andelen anmälda kvinnor 37,8 procent.

Edsberger är nog inte så överraskad av utvecklingen för Göteborgsvarvet. Evenemanget är etablerat sedan flera år tillbaka bland motionslöpare och antalet deltagare har stadigt ökat.

Med elva månader kvar till start har redan 20 000 personer anmält sig till kraftprovet den 17 maj 2014. 

Undersökningen ger ytterligare bekräftelse. GöteborgsVarvet är det lopp som flest löptränande svenskar kan tänka sig att delta i. Notera, kan tänka sig...

Men i alla fall, totalt kan över 1 miljon svenskar tänka sig att delta i GöteborgsVarvet.

Här är fakta

Här är de populäraste motionsloppen bland löptränade svenskar:*

Tävling                                    2013               Diff. sedan 2012
1    GöteborgsVarvet                35 %               + 5 %
2    Blodomloppet                   34 %               - 5 %
3    Midnattsloppet                  32 %               - 1 %
4    VårRuset                           30 %               - 8 %
5    Tjejmilen                          28 %               - 6 %
6    Lidingöloppet                   28 %               0 %
7    Vasaloppet                       27 %                - 6 %
8    Vätterrundan                    19 %                - 1%
9    Stockholm Marathon        17 %               + 3 %
10    Vansbrosimmet              14 %                + 2 %
11    Vikingarännet                  8 %                + 1 %
12    Bellmanstafetten             8 %                + 2 %

13    Kan inte tänka mig något lopp    14 %    +5 %

Sponsor Insight gjorde undersökningen via e-post den 22 april – 5 maj 2013 och bygger på en riksrepresentativ marknadsundersökning i befolkningen från 18 år och uppåt. Frågan som ställdes var ”I vilka av följande motionslopp/tävlingar skulle du kunna tänka dig att delta?”

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Golfamore Group avslutar 2023 med att köpa First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag - Matchplay.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen