Göteborg först för IA Seminarier

Storsponsorn Nils Wiberg och debattören Dan Persson personifierade titeln, ”Idrott och mycket mer”, vid premiären för IA Seminarier i Göteborg. Två personer som aldrig väjer för att säga vad de tycker – se filmen från deras framträdande.
Jonas Georgsson, vid Got Event och chef för både Gamla Ullevi och Nya Ullevi, var värd i Göteborg som blev första stad där IA Seminarier genomfördes

 

När arenachefen Jonas Georgsson hälsade alla välkomna till Gamla Ullevi kunde han blicka ut över en samling personer med stort inflytande på idrotten.

Där satt marknadsansvariga, sportchefer, klubbdirektörer, eventutvecklare, experter inom sport marketing, tv-produktion, arenabyggen, sponsring och lite till.

Alla önskar mer

Alla ville bli berikade, få veta mera, få idéer, och bli väckta. För den saken stod tidigt klar, vetgirigheten är stor och många vill upptäcka nya möjligheter.

”Idrott och mycket mer” i Göteborg är starten på en rad seminarier på olika platser. Titeln syftar till att idrott är så mycket mer än vad som sker på själva planen.

Åskådaren, sponsorn och för den delen även den aktive önskar eller kräver så mycket mer i utbyte i dag när de ska ägna tid till idrott. Annars kan de göra annat...

Reportage och seminarier

I en serie reportage och seminarier återkommer Idrottens Affärer. Ska vi komma till din kommun, förening eller företag, tveka inte att kontakta oss!

I dag presenterar vi filmen från mötet mellan Nils Wiberg och Dan Persson. Två udda personligheter som säger vad de tycker, vilket inte är överdrivet vanligt, och de anser det är självklart, oavsett hur omgivningen reagerar.

I Göteborg försökte de två moderatorerna, Thomas Björn och Lovisa Giertta, att med tio frågor sätta press på Wiberg och Persson. Döm själv om de lyckades. 

Vi ber om ursäkt för vissa delar med bristande ljudåtergivning, men här kan du se deras kommentarer till en rad olika ämnen.

Se filmen, klicka här!

Läs mer om IA Seminarier!

Nu kommer notan för Tillväxtverkets pandemistöd som började betalas ut våren 2020. Den statliga myndigheten kräver i återbetalning  av svenskt föreningsliv 72 603 391  kronor.

Totalt ansökte och beviljades idrotten ersättning med 165 737 037  kronor, att användas för korttidsarbete och permittering av personal under pandemin.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.