Uteblivit klartecken leder till kris i klubbar

Att 500 personer ska släppas in vid evenemang och inte, bara futtiga 50, och att det efterlängtade beskedet om större frihet ska gälla från 1 oktober – det kan vi glömma.

Regeringen kan inte hålla sina egna löften. Det blir inga lättnader i corona-restriktionerna. Det bekräftade statsminister Stefan Löfven på torsdagen.

I dag hade regeringen ordinarie sammanträde, men utan att förändringar i förbudsförordningen fanns på dagordningen, Därmed kan inte heller något beslut fattas.

Människor som vill köpa biljetter. Så ser de ut, men i dag är de sällsynta. Det är en mindre evighet sedan sådana scener var vardag.
Annons

Nästa regeringssammanträde är inte förrän den 1 oktober. Framför allt många klubbar i Idrotts-Sverige kommer att drbbas hårt

Det var den 21 augusti som inrikesminister Mikael Damberg och idrottsminister Amanda Lind var mycket förhoppningsfulla och på en presskonferens trodde på en lösning till den 1 oktober. Men nu var det annorlunda:

– Vi har i dag inte fattat beslut om några lättnader i restriktioner eller rekommendationer, sa Stefan Löfven.

Flexibel logistik har inte dominerat diskussionerna.

Tysta politiker

Löfvenfick fler liknande frågor, men varken han ellersocialminister Lena Hallengren villeskingra frågetecknen.

Varpå statsepidemiolog Anders Tegnell angav att i Folkhälsomyndighetens linje finns en ökning till 500 åskådare.

– Vår grundläggande bedömning är att man kan öka gränsen under det väldigt strikta regelverk som vi pekar på i vårt remissvar med ordentliga sittplatser och ordning och reda vid in och utpassering. Då ska det inte behöva öka risken för smittspridning väsentligt, saTegnell 

Frågan uppstår då om det är regeringen som har svårt att hitta en gemensam linje. 

Dagarna bara går... Idrotts-Sverige tvingas acceptera ett uteblivit klartecken.

1 oktober inget alternativ längre

Och Nu är  1 oktober kört

Det är också den dag som regeringen samlas nästa gång. Så även om alla intressenter då vore rörande överens dröjer det ytterligare några veckor innan entrégrindarna akulle kunna öppna.

Så länge blöder klubbar och förbund. Utgifterna är oförändrade medan intäkterna uteblir. 

Ett öppet sår blir ännu större.

I en kommentar till beslutet säger Björn Eriksson:

– Att minska smittspridningen går före idrott. Det har gällt från dag ett och gäller fortfarande. Därför har jag respekt för att regeringen avvaktar med beslutet om att tillåta mer publik.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu börjar Dejan Kulusevski se resultatet av att han etablerar sig inom elitfotbollen. Han har blivit uppvaktad av företag och har skrivit sitt första reklamkontrakt. Vitamin Well låter medddela att Dejan ska gör reklam för företaget produkter.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Samma dag, bara några timmar efter att Svensk Elitfotboll presenterat förhoppningar i sin plan för att kunna bjuda in åskådarna till matcherna igen kom  dråpslaget -  Folkhälsomyndigheten har tog idag beslutet att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig. Detta som en konsekvens av det rådande smittläget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.