Hundratusentals motionärer jublar

Riksidrottsförbundets outtröttliga påtryckningar har gett resultat. Ihärdiga påpekanden om betydelsen av att låta och inspirera människor att träna har vunnit gehör. 

Regeringen och Folkhälsomyndigheten ger klartecken att från den 14 december tillåts träning under smittsäkra former inomhus. 

Det är ett steg framåt för möjligheten att träna men fortfarande saknas lösningar för arrangörerna av motionslopp. Landets hundratusentals motionärer vet ännu inte de ska börja träna för sina respektive utmaningar. Blir det några tävlingar, frågar de sig.

Annons

Regeringen och Folkhälsomyndigheten ger klartecken att från den 14 december tillåts träning under smittsäkra former. 

Många människor har haft svårt med motivationen under restriktionerna.

Vad är meningen?

De har frågat sig: ”Vad är det för mening att träna när man inte får tävla?”

–  Det härb beskedet betyder ändå mycket för alla som inte haft möjlighet att träna med sina kompisar och få den draghjälp till gemensamma aktiviteter som så ofta behövs för att hålla kvar intresset och inte fastna i ett stillasittande hemma, säger RF-ordföranden Björn Eriksson. 

–   Vi har haft en nära dialog med Folkhälsomyndigheten och framfört de här förslagen. Vi får nu ett ansvar att genomföra träningarna strikt utifrån råd så att vi kan fortsätta hålla igång. Coronaanpassat och utan trängsel, förstås! betonar Björn Eriksson RF:s ordförande och fortsätter:

¬Men idrottsrörelsen behöver också beslut för att de som tränar självständigt inför olika motionslopp och tävlingar sin motivation. Här behövs beslut om undantag för att genomföra loppen under våren och sommaren 2021   

- Då kan loppen behålla sina organisationer och arbeta med tydligt mål att loppen ska genomföras samtidigt som åtskilliga miljoner motionärer får inspiration.

Regelboken

Råden och alla människor är enligt följande:

1. håller avstånd till varandra

2.  dela inte utrustning med varandra

3. genomför aktiviteten helst utomhus

4. undvik gemensamma omklädningsrum

5. res till och från aktiviteten individuellt

6. utför aktiviteten i mindre grupper

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.