Landslaget dit man själv anmäler sig

Bandyns senaste landslag - ett Inspirationslandslag, kanske också svensk idrotts senaste, behöver inte covid19-testas. Däremot har det vuxit fram i skuggan av pandemin.

-Vi ville inte acceptera att en hel säsong gick till spillo för våra ungdomar och inte heller i vår konstatera att detta och detta borde vi gjort, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande i Svenska Bandyförbundet. 

Tilö inspirationslandslaget, eller det digitala landslaget får ungdomarna själva anmäla sig
Annons

 

Det är han som ligger bakom idén i tider när ungdomar inte alltid får träna eller spela så mycket som de önskar.

Per-Anders har själv ett förflutet som mästartränare i Vetlanda BK.

Anmäla sig själv

Det Digitala landslaget, förlåt Inspirationslandslaget kräver sin förklaring. Det är öppet för alla ungdomar i åldern 12 - 19 år och var och en får anmäla sitt deltagande och på det viset för de träningsinstruktioner via nätet. Verksamheten är uppbyggd via digitala kontakter. Regelbundet får landslagsspelarna träningsanvisningar. Även moment med klubba och boll som går att göra själv på isbanan, asfaltunderlag, garageuppfart, källare och liknande.  

När tio träningar har registrerats utgår en liten premie till spelaren.

Det finns faktiskt en förbundskapten. Johan Ganebo, bandyentusiast från Västerås, som när han först fick frågan var lite tveksam, men i dag är desto mer positiv.

ungdomarna gillar idén.

- Det är stimulerande, faktiskt. Intresset är överväldigande och ungdomarnas glädje smittar av sig.De gillar det här.

Han har en bakgrund som tränare under 22 år, bl a på elitnivå, men har aldrig kunnat föreställa sig att han skulle bli förbundskapten, än mindre för ett antal spelare som han aldrig träffar.

På kort tid anslöt drygt 300 och hela tiden tillkommer nya, totalt från över 50 föreningar. Från Oskarströms Bandyklubb i söder via Ullevål Bandy i Norge till Söråkers Idrottsförening i norr.

Lisa Lissollas, 14, IFK Rättvik högg direkt på att vilja vara med. Hon tränar med sitt egna F-14 lag och dessutom med sin brors lag.

- Jag läste om det här landslaget  på Facebook och bestämde mig direkt för att vara med, säger en sprudlande Lisa Lissollas.

-Detta är en riktigt bra idé som svensk bandy vågat satsa på, jag tror att vi prickat helt rätt, konstaterar en eftertänksam förbundskapten Ganebro.

Medan farhågorna haglar tätt om hur ungdomarna inte återkommer till idrotten när pandemin är över är det en injektion med Inspirationslandslaget.

Curt Einarsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Discovery värvar två före detta friidrottsstjärnor till rollerna som expertkommentatorer vid OS i Tokyo i sommar. Carolina Klüft och Michel Tornéus har skrivit på avtal och de ska jobba ihop med bl a programledaren Jonas Karlsson.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.