Rekordstort intresse för rodd-SM inomhus

 

 Tro det ellej, men klubben Öresjö SS – Rodd ska arrangera Virtuellt SM i inomhusrodd söndagen den 7 februari i Borås. för första gången i den svenska roddhistorien är tävlingen virtuell. SM blir av, trots pandemin och detta tack vare digitala hjälpmedel.
Anna Malvina Svennung med äkta maken och tränaren Petter, hör till förgrundsfigurerna i svensk rodd.
Annons

 

: Ett hundratal anmälningar har inkommit. De tävlande kommer dels från den traditionella roddsporten, dels från utövare av andra idrotter som till exempel crossfit.

För att locka nya intressenter till SM och förenkla deltagandet har en ny, nationell klubb bildats. Nationella Inomhus Roddföreningen – NIRF, vänder sig till de som främst vill tävla på roddmaskin. 

Föreningen har inga egna träningslokaler utan samlar medlemmar från hela landet som tränar roddmaskin hemma, på gym eller på crossfitboxar. Den digitala tävlingsformen innebär att alla deltagare får ro där det finns möjlighet, det vill säga i sitt garage, på den lokala roddklubben, på sitt gym eller var det än passar. Det som behövs är en roddmaskin av en viss typ.

Det digitala systemet Time Teams används på SM för första gången i Sverige men är väl beprövat och använt i många länder och på stora regattor. 

– Det digitala tävlingssättet är nytt för roddsporten i Sverige och vi har testkört det men nu blir det skarpt läge och det ser jag fram emot med spänning., säger Gunnar Brinck som är tävlingsledare och ordförande i ÖSS.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Discovery värvar två före detta friidrottsstjärnor till rollerna som expertkommentatorer vid OS i Tokyo i sommar. Carolina Klüft och Michel Tornéus har skrivit på avtal och de ska jobba ihop med bl a programledaren Jonas Karlsson.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.