Rekordstort intresse för rodd-SM inomhus

 

 Tro det ellej, men klubben Öresjö SS – Rodd ska arrangera Virtuellt SM i inomhusrodd söndagen den 7 februari i Borås. för första gången i den svenska roddhistorien är tävlingen virtuell. SM blir av, trots pandemin och detta tack vare digitala hjälpmedel.
Anna Malvina Svennung med äkta maken och tränaren Petter, hör till förgrundsfigurerna i svensk rodd.

 

: Ett hundratal anmälningar har inkommit. De tävlande kommer dels från den traditionella roddsporten, dels från utövare av andra idrotter som till exempel crossfit.

För att locka nya intressenter till SM och förenkla deltagandet har en ny, nationell klubb bildats. Nationella Inomhus Roddföreningen – NIRF, vänder sig till de som främst vill tävla på roddmaskin. 

Föreningen har inga egna träningslokaler utan samlar medlemmar från hela landet som tränar roddmaskin hemma, på gym eller på crossfitboxar. Den digitala tävlingsformen innebär att alla deltagare får ro där det finns möjlighet, det vill säga i sitt garage, på den lokala roddklubben, på sitt gym eller var det än passar. Det som behövs är en roddmaskin av en viss typ.

Det digitala systemet Time Teams används på SM för första gången i Sverige men är väl beprövat och använt i många länder och på stora regattor. 

– Det digitala tävlingssättet är nytt för roddsporten i Sverige och vi har testkört det men nu blir det skarpt läge och det ser jag fram emot med spänning., säger Gunnar Brinck som är tävlingsledare och ordförande i ÖSS.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Förmågan att utveckla och förnya ett arrangemang brottas åtskilliga förbund och klubbar med. Vanans makt får gärna övertaget och nästa tävling, cup eller event blir en kopia av föregående, trots att många suckar uppgivet. Människor är trygga i ett traditionellt tänkande. 

Men det finns undantag. Som Rally Sweden, unikt i VM-cirkusen med att ha en nostalgitävling insprängd i WRC-schemat – och dessutom på samma specialsträckor som “värstingbilarna”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.