Rekordstort intresse för rodd-SM inomhus

 

 Tro det ellej, men klubben Öresjö SS – Rodd ska arrangera Virtuellt SM i inomhusrodd söndagen den 7 februari i Borås. för första gången i den svenska roddhistorien är tävlingen virtuell. SM blir av, trots pandemin och detta tack vare digitala hjälpmedel.
Anna Malvina Svennung med äkta maken och tränaren Petter, hör till förgrundsfigurerna i svensk rodd.

 

: Ett hundratal anmälningar har inkommit. De tävlande kommer dels från den traditionella roddsporten, dels från utövare av andra idrotter som till exempel crossfit.

För att locka nya intressenter till SM och förenkla deltagandet har en ny, nationell klubb bildats. Nationella Inomhus Roddföreningen – NIRF, vänder sig till de som främst vill tävla på roddmaskin. 

Föreningen har inga egna träningslokaler utan samlar medlemmar från hela landet som tränar roddmaskin hemma, på gym eller på crossfitboxar. Den digitala tävlingsformen innebär att alla deltagare får ro där det finns möjlighet, det vill säga i sitt garage, på den lokala roddklubben, på sitt gym eller var det än passar. Det som behövs är en roddmaskin av en viss typ.

Det digitala systemet Time Teams används på SM för första gången i Sverige men är väl beprövat och använt i många länder och på stora regattor. 

– Det digitala tävlingssättet är nytt för roddsporten i Sverige och vi har testkört det men nu blir det skarpt läge och det ser jag fram emot med spänning., säger Gunnar Brinck som är tävlingsledare och ordförande i ÖSS.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.