Det vore väl toppen att nå hit

Det här ärnågot för den motionsbenägne, Nu finns möjligheten att nå toppen av Mount Everest - där du själv bor. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har med stöd från Svenskt Friluftsliv skapat motionsutmaningen Mitt Everest. Runtom i Sverige kan deltagarna samla höjdmeter i särskilt utvalda backar och kullar tillräckligt många gånger för att till slut nå Mount Everest topp på 8 849 meter över havet.

Med lite fantasi och inspiration kan den motionsglade glädja sig över att komma hit. På åsen under den östra toppen av Gamsberg (2385 meter över havet) nära Grabs, Schweiz,,

-  Vi har mätt upp höjdmeter på ett antal höjder som ligger tillgängligt och naturskönt för de som antar utmaningen, berättar Simon Ruuth som är projektledare på Korpen. 

- Med hjälp av vår mobilanpassade webblösning kan deltagarna enkelt hålla koll på hur de ligger till under sin egen bergsbestigning.

Under pandemin har behovet av smittsäkra motionsaktiviteter ökat markant. Många av Korpens aktiviteter inomhus har stängts ner eller om möjligt flyttats utomhus. 

För snart ett år sedan skapade Korpen Umeå en everestutmaning under namnet Bränteverest. 

Mängder med motionssugna umebor gick vända efter vända uppför Bräntberget. Den idén har nu spridits vidare till fler korpföreningar runtom i landet under namnet Mitt Everest.

- Suget efter peppande och coronasäkra utomhusaktiviteter är enormt. Vi har redan klart med 15 korpföreningar över hela Sverige som redan dragit, eller snart drar, igång sin Mitt Everest-utmaning, säger Simon Ruuth. 

- Jag är övertygad om att Mitt Everest inte är en övergående pandemitrend, motiverande och roliga motionsutmaningar i naturen kommer att växa stort nu när vi ”tvingats” ut.

Mitt Everest är möjlig att genomföra genom stöd från Svenskt Friluftsliv. I år arrangerar organisationen Friluftslivets år 2021 med målet att få nya målgrupper att lära sig om- och utforska- naturen.  

-       Mount Everest är det slutgiltiga målet med utmaningen, men för oss i Korpen ser vi det som att uppmuntra till rörelse utomhus. Vi vill locka ännu fler att hitta ut och lära sig mer om friluftslivet och den svenska naturen. Backen hoppas vi ska leda till ett större intresse för motion i vår fantastiska skog och natur. Då känns det extra passande att vi gör satsningen under Friluftslivets år 2021, poängterar Simon Ruuth.

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Tillsammans med Svenska Spel gör Svenska Ishockeyförbundet nu en flick- och damsatsning som bland annat innehåller utökat stöd för Damkronorna, riktat stöd till DamEttan, ett juniorslutspel samt en satsning på målvaktstalanger.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.