Ett steg till mot verkligheten

Det börjar lika en framtid. På torsdagen uppdaterade Folkhälsomyndigheten föreskrifter och allmänna råd och för idrotten var nyheten den att oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning och även genomföra mindre läger och cuper.

Björn Eriksson, RF:s ordförande, var snabb att betona:

– Idrottsrörelsen har gjort ett fantastiskt arbete med att ställa om verksamheten så mycket det bara gått under över ett års tid. Jag vill tacka all ledare, aktiva och föräldrar som ställt upp under pandemin. Tack vare er kan vi nu åter genomföra match och tävling för alla åldrar, om än fortsatt med vissa restriktioner.

Tidigare har Folkhälsomyndigheten meddelat att det är möjligt att delta i mindre läger och cuper från den 1 juni. Idag kom också förtydligande vad som gäller från samma datum vad gäller match och tävling – oavsett barn, ungdom eller vuxen.

Detta gäller från den 1 juni:

när det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus

minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel

endast genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning.

Endast genomföra mindre läger och cuper.

I första han kan ungdoms evenemang genomföras. Från den 1 juni är förhopppningen att orienteringen och motionslopp kunna öppnas:

Vid tävling för idrotter på väg, vatten och i skog tillåts 150 utövare.

Vid match/tävling utomhus på avgränsad arena tillåts 500 åskådare om de anvisas sittplats, eller 100 åskådare utan anvisad sittplats.

Vid tävling/match inomhus tillåts 50 åskådare om de anvisas sittplats, eller 8 åskådare utan anvisad sittplats.

Liksom tidigare gäller även fortsatt begränsningar relaterat till antal personer på viss inomhusyta. Maxantal får aldrig överstiga 500 personer oavsett lokalens storlek och beräkning av antal personer ska göras utifrån att varje besökare ska kunna disponera minst 10 kvadratmeter av den tillgängliga ytan.

Och inte minst

Från och med 1 juli lyfter myndigheterna på restriktionerna och det kommer att tillåtas 3 000 sittande åskådare på utomhusarrangemang.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel förlänger samarbetet till och med 2028

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel är tungviktarei idrotts-Sverige. Nu har de enats om ett nytt sponsoravtalet.Båda parter pratar om det största någonsin. Ett kontrakt som innebär en förlängning av samarbetet under de kommande sju åren. Det nya avtalet gäller till och med 2028 och innehåller ett utökat samarbete. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.