Ett steg till mot verkligheten

Det börjar lika en framtid. På torsdagen uppdaterade Folkhälsomyndigheten föreskrifter och allmänna råd och för idrotten var nyheten den att oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning och även genomföra mindre läger och cuper.

Björn Eriksson, RF:s ordförande, var snabb att betona:

– Idrottsrörelsen har gjort ett fantastiskt arbete med att ställa om verksamheten så mycket det bara gått under över ett års tid. Jag vill tacka all ledare, aktiva och föräldrar som ställt upp under pandemin. Tack vare er kan vi nu åter genomföra match och tävling för alla åldrar, om än fortsatt med vissa restriktioner.

Tidigare har Folkhälsomyndigheten meddelat att det är möjligt att delta i mindre läger och cuper från den 1 juni. Idag kom också förtydligande vad som gäller från samma datum vad gäller match och tävling – oavsett barn, ungdom eller vuxen.

Detta gäller från den 1 juni:

när det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus

minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel

endast genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning.

Endast genomföra mindre läger och cuper.

I första han kan ungdoms evenemang genomföras. Från den 1 juni är förhopppningen att orienteringen och motionslopp kunna öppnas:

Vid tävling för idrotter på väg, vatten och i skog tillåts 150 utövare.

Vid match/tävling utomhus på avgränsad arena tillåts 500 åskådare om de anvisas sittplats, eller 100 åskådare utan anvisad sittplats.

Vid tävling/match inomhus tillåts 50 åskådare om de anvisas sittplats, eller 8 åskådare utan anvisad sittplats.

Liksom tidigare gäller även fortsatt begränsningar relaterat till antal personer på viss inomhusyta. Maxantal får aldrig överstiga 500 personer oavsett lokalens storlek och beräkning av antal personer ska göras utifrån att varje besökare ska kunna disponera minst 10 kvadratmeter av den tillgängliga ytan.

Och inte minst

Från och med 1 juli lyfter myndigheterna på restriktionerna och det kommer att tillåtas 3 000 sittande åskådare på utomhusarrangemang.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.