I år med 3 000 deltagare och elcyklar som nyhet

Med över 3 000 deltagare i SVT:s direktsändning genomförs Gotland grand National på Tofta skjutfält utanför Visby.  Vad som inleddes 1984 har utvecklats enormt. Numera ingår också en klass för elcyklar förutom motorcyklarna. Dessutom finns det både ungdomsklasser och en särskild damklass.

SVT sänder direkt från lördag morgon enligt klassiskt Vasaloppsmanér med  Johan Ejeborg som kommentator och Maria Wallberg som reporter.

. I år med över 3000 deltagare från 15 nationer på tämligen torra banor till skillnad från i fjol då det handlade om gyttjebad på vissa delar. Mellan de gotländska kalkstenshällarna., Inte ens den berömda, normalt mycket blöta och smutsiga Hästskon, är särskilt svår.

Ett synnerligen spektakulärt arrangemang med havet och Gotlandsfärjan i bakgrunden och dessutom med närhet till Tofta Strand som lockar tiotusentals soldyrkare sommartid. Snacka om kontraster…

Anmärkningsvärt är också tävlingens utveckling kommersiellt. Arrangörerna framhåller att det i år finns 40 partners, vilket bevisas av reklamskyltarna på det gamla skjutfältet. Sponsorintäkterna och deltagarnas startavgifter innebär att intäkterna stiger. Men utgifterna ökar plus att det krävs ett stort antal funktionärer.

Grand National är årets höjdpunkt för alla endurofantaster. I år ock med en större publik längs banan och 40 partners – utställare så måste GGN upplevas på plats.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.