Bästa idrottsstaden ska utses igen

Nu är det dags igen. För tolfte året kommer SVT Sport att utse och ranka Sveriges bästa idrottsstad. Ifjol vann Umeå, stadens tredje ingravering i pokalen.  Inför den nya omröstningen efterlyses kandidater, Ola bränholm på SVT-sporten är general för satsningen. 

37 kommuner har klarat grundkriteriet i år. Nya kommuner som inte var med i kampen ifjol är Kalmar, Sundsvall och Örnsköldsvik. Däremot försvinner Mora, Skellefteå och Vänersborg från de som 50-mannajuryn kommer kunna rösta på.

För att klara grundkriteriet krävs minst fyra lag/föreningar på elitnivå (olika många beroende på sporternas storlek) inom totalt 26 olika sporter – minst ett av dessa fyra måste i nuläget tillhöra högsta divisionen i någon av de sju största sporterna (fotboll, ishockey, handboll, basket, bandy, innebandy, speedway).

Här de 37 utvalda: Borås, Eskilstuna, Falun, Gävle,   Göteborg, Halmstad,  Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Kristianstad,

Leksand, Lidköping, Luleå, Lund, Malmö, Möndal, Nacka, Norrköping, , Partille, Piteå,, Sandviken, Skövde, 

Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Täby, Umeå, Uppsala, Varberg, Västerås, Växjö, Örebro, Örnsköldsvik, Östersund,

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.