De har cyklat in 230 miljoner

Här är de verkliga hjältarna, 2 500 cyklister, varav 480 svenska cyklade till Paris och som ett resultat av välgörenhetsarrangemanget doneras årligen mångmiljonbelopp till Barncancerfonden..I fjol så mycket som 98,96 miljoner kronor. Nu har cykelkaravanen nått Paris för årets evnemang.

Team Rynkeby är ett välgörenhetscykellag som sedan 2002 arrangerat ett cykellopp till Paris och totalt har 230 mijoner samlats in till förmån för barn som drabbats av svår sjukdom

Efter cykelfärden och väl framme i Paris tycktes många cyklister fräscha.

.  

 

I det första loppet 2002 deltog 11 motionscyklister som cyklade från Ringe i Danmark till Paris för att se slutet på Tour de France.  

i år är loppet är tillbaka efter två års annorlunda upplägg p g a pandemin.

Årets deltagarantal har varit stort och en anledning är att det äntligen går att genomföra loppet på det traditionsenliga viset. De senaste två åren har den årliga cyklingen genomförts i det lokala landet på grund av Corona-restriktioner. I Sverige deltog i år 480 cyklister och sammanlagt cyklade cirka 2500 personer från lag i hela Europa mot målet i Paris. 

– Vi har väntat i två år och det känns bättre än någonsin att kunna samlas och traditionsenligt genomföra vår manifestation mot barncancer och lyfta vår insamling till förmån för barn som drabbats av en allvarlig sjukdom. Det är särskilt viktigt att vi i år slutligen kan fira målgången i Paris. Extra roligt är också att vi i år har lyckats att lyfta insamlingen till ett nytt rekord totalt sett och att vi är rekordmånga deltagare i från nio länder i Europa vilket bådar gott för kommande års rekrytering som redan är i full gång, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager i Sverige för Team Rynkeby.   

Trots att loppen under 2020 och 2021 inte blev av samlades uppemot 70 miljoner kronor in under dessa år via engagemang från cykelgemenskapen till Barncancerfonden. Team Rynkeby har sedan 2011 donerat runt 230 miljoner kronor till Barncancerfonden. 

– Det här är ett fantastiskt initiativ, och vi är så tacksamma över alla i denna gemenskap som vill vara med och bidra. , säger Micael Mathsson, t.f generalsekreterare på Barncancerfonden. 

ttshjälpen kunde ge Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetscykellag som cyklar till Paris varje år för att samla in pengar till barn med kritiska sjukdomar och deras familjer.  

Merparten av pengarna som Team Rynkeby varje år skänker till barncancerorganisationer i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island går just till att stödja forskning om barncancer. I Sverige går alla insamlade medel Barncancerfonden.  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.