Nu får EM-laget höga segerpremier

Damlandslaget har säkrat en plats i kvartsfinal i EM Det innebär att spelarna får en rekordbonus i fotbolls-EM.

Framgångarn fårtll följd att det blir belöningar för alla personer som ingår i EM-truppen och dessutom för Svenska Fotbollförbundet.

En tid innan EM berättade förbundet öppet om vad som gällde ekonomiskt.nu faller pengarna ut till vis del.

Spelarna pratar inte om bonusarna men ser fram emot rekordhöga segerpremier

Enligt det nya mästerskapsavtalet som landslaget och fotbollsförbundet kommit överens om får spelarna 156 000 kronor extra vid avancemang från gruppspelet. Men i lönekuvertet finns också 261 000 kronor i grundpremie.

Totalt innebär det na att spelarna kan räkna in 417 000 kronor. Blir det seger även i kvartsfinalen blir det ytterligare 35 000 kronor.  Och 62 000 kr extravid en framgång i semifinalen. Skulle laget  lyckas hela vägen tillkommer 126 000 kr via en finalvinst.

578 00 kr är belöningen vid maximal lyckat, d vs när ett EM-guld är erövrat.

Svenska fotbollförbundet får 2,2 miljoner kronor från det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, för kvartsfinalplatsen, utöver de nästan 10 miljoner kronor som medverkan innebär.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.