Härlig kväll för svensk tennis - vilken publikrusning det blivit

Tisdagskvällen i Kungliga Tennishallen ´blev  en succé och ändå inte för arangörerna För det var ju så nära en total jackpott. Först gjorde Mikael Ymer, rankad 79, en strålande insats Inför storpubliken och besegrade fransmannen Quentin Halys ien riktig rysare över tre set som slutade 5-7, 6-4, 6-3.

Och så klev Leo Borg in på banan och gjorde en jättematch mot fjolårssgraren  Tommy Paul. Inte mycket skiljde Leo från avancemang, Tänk, två svenskar hade kunnat avancera, vilket hade varit en dröm för arrangörerna. Då hade det blivit publikrusning!

Patricia Borg och Björn Borg (tv) njöt av sonen, Leo Borgs kämpamatch i Stockholm Open. Det höll sånär på att räcka till avancemang i Stockholm Open

Han var på väg att åka ur direkt.

Men Mikael Ymer, 24, vände och vann öppningsmatchen  på ett mycket övertygande sätt..

– Inget gör mig gladare än att komma hem och spela inför den här publiken, sa han efter seern, uppenbart mycket belåten.

Leo Borg gjorde en enastående match sist på programmet på cebntercourten. Amerikanen  Tommy Paul hade nog inte räknat med en så svettig uppgift. Leo storspelade och visade att här finns mycket att hoppas på.

– Han gör en kanonmatch, sa pappa Björn efteråt.

Leo Borg fick stående ovationer av publiken som njöt på läktarna.

– Hade han fått 5–4  i andra set så, vem vet.Han gör en kanonmatch. Det var kul att se, sa  Björn, tydligt märkt av spänningen, men mycket nöjd

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.