Härlig kväll för svensk tennis - vilken publikrusning det blivit

Tisdagskvällen i Kungliga Tennishallen ´blev  en succé och ändå inte för arangörerna För det var ju så nära en total jackpott. Först gjorde Mikael Ymer, rankad 79, en strålande insats Inför storpubliken och besegrade fransmannen Quentin Halys ien riktig rysare över tre set som slutade 5-7, 6-4, 6-3.

Och så klev Leo Borg in på banan och gjorde en jättematch mot fjolårssgraren  Tommy Paul. Inte mycket skiljde Leo från avancemang, Tänk, två svenskar hade kunnat avancera, vilket hade varit en dröm för arrangörerna. Då hade det blivit publikrusning!

Patricia Borg och Björn Borg (tv) njöt av sonen, Leo Borgs kämpamatch i Stockholm Open. Det höll sånär på att räcka till avancemang i Stockholm Open

Han var på väg att åka ur direkt.

Men Mikael Ymer, 24, vände och vann öppningsmatchen  på ett mycket övertygande sätt..

– Inget gör mig gladare än att komma hem och spela inför den här publiken, sa han efter seern, uppenbart mycket belåten.

Leo Borg gjorde en enastående match sist på programmet på cebntercourten. Amerikanen  Tommy Paul hade nog inte räknat med en så svettig uppgift. Leo storspelade och visade att här finns mycket att hoppas på.

– Han gör en kanonmatch, sa pappa Björn efteråt.

Leo Borg fick stående ovationer av publiken som njöt på läktarna.

– Hade han fått 5–4  i andra set så, vem vet.Han gör en kanonmatch. Det var kul att se, sa  Björn, tydligt märkt av spänningen, men mycket nöjd

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.

Racingserien STCC  åtyerkommer i Göteborg och det innebär att en 625  meter lång bana ska byggas mitt inne i stan till premiären den 8-9 juni.. I dag  avslöjas att ett stort tävlingsområde ska anläggas vid sidan av Ullevi för premiären av världens första 100- procentiga elektriska nationella mästerskap.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.