På konferens för att utveckla elitfotbollen

Inte mindre än 160 personer från 20 klubbar i Allsvenskan och Superettan, samt ett antal partners deltar på Nätverksarenan 2023 i Amsterdam. Även Elitfotboll Dam deltar.

Fotboll och affärsutveckling är gemensamt 160 personer, alla med intresse i svensk elitfotboll som är på konferensresa till Amsterdam

En klar ökning jämfört med tidigare träffar i Barcelona (2018), Madrid (2019), Milano (2020) och i Berlin (2022).

– Nätverksarenan gynnar  alla intressenter, alla föreningar, våra samarbetspartners på både klubb- som liganivå, och i förlängningen våra supporters och publik, förutsatt att vi inom Nätverksarenan använder våra insikter rätt framåt, säger Jan Karlsson, Försäljningsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Det här är elitfotbollen stora träff där gamla och nya människor inom toppfotbollen får tillfälle att umgås och lära känna varandra. En årlig konferens där alla medverkande träffas för att tillsammans ta in och delge varandra insikter och erfarenheter som gör samarbetena långsiktigt framgångsrika för alla parter. Bland deltagande partners finns representanter från både näringsliv och offentlig sektor.

I Amsterdam väntar två dagars konferens och inspirerande dessutom framträder gästföreläsare inom olika områden. Allt med målet att skapa och stärka en verksamhetsutveckling.Syftet är att på sikt stärka förhållandet och nyttan av samarbetena mellan klubbarna, ligorna och partners på både klubb och liganivå.

Efter den första dagens konferens väntar ett besök på Johan Cruyff Arena i Amsterdam  och se matchen Ajax – Volendam i Eredivise, högstaligan.

– En viktig del med konferensen är att föra klubbarnas egna samarbetspartners närmare varandra men också att träffas över gränserna och få inspel och insikter till utveckling av befintliga som nya samarbeten. 

– En sak som kom upp från tidigare konferenser var att samarbetspartners upplevde att de kom närmare fotbollen och fick en utvidgad insyn i klubbarnas och ligornas värld, vilket är mycket värdefullt ur flera perspektiv, avslutar Jan Karlsson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.