Bara ett fåtal reser till tjejernas VM-matcher

Fotboll-VM för damer i all ära, men det blir inte många svenska fans på plats på Nya Zeeland och i Australien i sommar. Ändå har över en miljonbiljetter sålts. 

– Det är rätt bra siffror med tanke på var det spelas, påpekar Christoffer Lund, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet, för SVT-sporten.

Svensk glädje i VM får TV-tittarna jubla desto meraöver. På plats är bara några hundratal svenska fans

– Vi har aldrig spelat så här långt bort. Det kan jämföras med VM i Kanada 2015 och där var det inte så många på plats men det var också en annan tid och supporterskapet har förändrats.

Att som fans ta sig till en bortre kontinent blir påfrestande både för kopp och plånboken

Till Sveriges premiär på Nya Zeeland mot Sydafrika har runt 200 svenska supportrar försett sig med biljett. Mot Italien där kan det bli dubbelt antal och detsamma gäller också mötet med Argentina

Till saken hör att bland biljettköparna finns både svenskar boende här på kontinenten och svenskar som måste tillbringa tjogtals timmar i flygplan för att nå länderna.

Christoffer Lund passar på att betona:

-Det är rätt bra siffror med tanke på turneringen spelas. Det är väldigt svårt att ta sig dit, det är en 42-timmars resa till Hamilton till exempel. Det är väldigt dyrt och det är mitt i sommaren.

Men det kan bli en rusch. I Australien finns fler svenskar, speciellt i Sydney och Melbourne där det bor ungefär 10 000 svenskar.

Svenska fotbollförbundet är just nu i kontakt med myndigheter och på plats.

– Vi försöker hitta något ställe, en restaurang eller pub, där man kan samlas upp inför matcher och hänga med andra svenskar.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.