Hockeyfolket gillar sin Larsson

Dramatiken uteblev helt då ishockeyn ledamöter valde om Anders Larsson, 46 år, som förbundsordförande för ytterligare två år. Han valdes första gången 2015.  Årsmötet klubbade också ett införande av en överklagande nämnd samt en höjning av högsta bötesbeloppet i disciplinnämnden.

Ett vinnande Tre Kronor ska gälla i framtiden, är det tänkt.

 

Anders Larsson har under mandatperioden varit ifråga satt från flera håll,  kritik som har redovisats i artiklar i Idrottens Affärer. Bokslutet för 2022-2023 lämnade ett underskott  6 466 tkr, trots en omsättning på cirka 230 miljoner kronor.

 

Vid årsmötet förklarades det negativa underskottet bero på  engångskostnader för avveckling av hockeykonsulenter, investeringar i svensk hockey-TV AB, kostnader vid U 18 VM i Östersund, engångskostnader för återstart av verksamhet efter pandemin.

 

Stämman antog också strategi 2030 , en samlad satsning på svensk ishockey. Nya fokusområden har definierats, och över tid ska svensk ishockey ”vara bäst i världen”.

 

Stora ord, sanningen är att Tre Kronor hamnat utanför medaljbordet de senaste fyra mästerskapen, i Tammerfors i maj slutade laget på sjätte plats efter förlust mot Lettland i kvartsfinal.

 

Ett stort glädjeämne är utvecklingen på dam och flicksidan med en ökning på 35 procent av nya spelare. Nu ka en utredning lägga förslag på en ny seriestruktur för seniorer och juniorer.

 Förbundsmötet leddes för övrigt av förra idrottsministern, nuvarande ordförande i kulturutskottet,  Amanda Lind.

 

 

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen