Hockeyfolket gillar sin Larsson

Dramatiken uteblev helt då ishockeyn ledamöter valde om Anders Larsson, 46 år, som förbundsordförande för ytterligare två år. Han valdes första gången 2015.  Årsmötet klubbade också ett införande av en överklagande nämnd samt en höjning av högsta bötesbeloppet i disciplinnämnden.

Ett vinnande Tre Kronor ska gälla i framtiden, är det tänkt.

 

Anders Larsson har under mandatperioden varit ifråga satt från flera håll,  kritik som har redovisats i artiklar i Idrottens Affärer. Bokslutet för 2022-2023 lämnade ett underskott  6 466 tkr, trots en omsättning på cirka 230 miljoner kronor.

 

Vid årsmötet förklarades det negativa underskottet bero på  engångskostnader för avveckling av hockeykonsulenter, investeringar i svensk hockey-TV AB, kostnader vid U 18 VM i Östersund, engångskostnader för återstart av verksamhet efter pandemin.

 

Stämman antog också strategi 2030 , en samlad satsning på svensk ishockey. Nya fokusområden har definierats, och över tid ska svensk ishockey ”vara bäst i världen”.

 

Stora ord, sanningen är att Tre Kronor hamnat utanför medaljbordet de senaste fyra mästerskapen, i Tammerfors i maj slutade laget på sjätte plats efter förlust mot Lettland i kvartsfinal.

 

Ett stort glädjeämne är utvecklingen på dam och flicksidan med en ökning på 35 procent av nya spelare. Nu ka en utredning lägga förslag på en ny seriestruktur för seniorer och juniorer.

 Förbundsmötet leddes för övrigt av förra idrottsministern, nuvarande ordförande i kulturutskottet,  Amanda Lind.

 

 

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Biljetterna till Swedish Opens inledning i Båstad på måndagen går åt som smör i solsken. Vid lottningen skapades mötet Leo Borg mot Rafael Nadal! Rrena drömmen för arrangörerna!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.