Mats Grauers, 77,omvald för 14;e gången!

Efter ett positivt resultat på 8,8 miljoner är det ingen tvekan om att Frölundas Mats Grauers, 77 år, kommer att väljas om som ordförande vid kommande stämma, den 26 juni.https://beta.tt.se/media/image/sdlikzi1QpTO_g_NormalPreview.jpg

 Det är också en enig valberedning som står bakom Grauers, han kommer nu att väljas för 14:e gången. På rekordnivå i SHL-sammanhang.

Hallfrågan nalkas en lösning. Göteborgs stad vill bygga en jättehall som ska ersätta Scandinavium och klubben skissar på Hockeyfabriken, ett utbyggt Frölundaborg.

Han kom in i Frölunda 2011, efter tio år som uppskattad ordförande i handbollsklubben Sävehof. Ekonomin var svag, konkursspöket jagade föreningen men ett stort lån hos hyresvärden, GotEvent på 20 miljoner, räddade fortsatt existens,

Tack vare Mats Grauers strama tyglar, och med skolning som moderat lokalpolitiker i Partille, kunde lånet betalas tillbaka på fem år.

75 miljoner i eget kapital

Nettoomsättningen för 2022-23 landade på historiskt höga 202 miljoner kronor och det egna kapitalet växte till 75 miljoner kronor.

Under Mats Grauers har också Frölunda vunnit sex titlar, två SM-guld fyra Champions Hockey League-troféer. Grauers gillar inte snabba puckar, tränaren Roger Rönnberg skrev sitt första kontrakt 2013, han leder fortfarande laget och ska göra det i minst ännu en säsong till.

Med ålderns rätt, och stor erfarenhet, är Mats Grauers inte rädd för att framföra obekväma åsikter. Han kan exempelvis tänka sig en nedbantad SHL till 12 lag och en omfördelning av det gyllene C-More avtalet så att ett högre belopp kommer de allsvenska klubbarna till  del.

Han är inte främmande för svensk elitfotbolls, SEF:;s modell där tabellplaceringen i allsvenskan och Superettan, styr ersättningen från de kommersiella bolagen.

Under 2022-23 blåste det storm kring Grauers och hans styrelse. Ett förslag till nytt klubbmärke, utan den tidigare ”indianen” sågades rejält,  Grauers fick backa och ta fram en ny logga som godkändes av lagets supporters.

Under 2022-23 lyckades han också övertyga stadens politiker att rivningen av Scandinavium inte kan äga rum förrän en ny arena står klar. Grauers fick som han ville, den nya arenan ska byggas på tomten för nuvarande Valhalla-badet. Och först när den anläggningen är klar kan rivningen av Scandinavium påbörjas.

Skissar på Hockeyfabriken

Under säsongen erhöll Frölunda också bygglov för en om och tillbyggnad av anrika Frölundaborg, projekt ”Hockeyfabriken”. En idé som Mats Grauers omfamnat och kanske ser han slutet av sin långa hockeygärning med ett förverkligande av ”Hockeyfabriken”.

Frölunda har en omfattande akademiverksamhet, pojkar och flickor, och till hösten ska Frölunda Dam debutera i högsta damserien. SDHL. Sportchef är förre målvakten Kim Martin, framröstad som tidernas målvakt och tidernas damspelare i förbundets 100-års gala i vintras.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Golfamore Group avslutar 2023 med att köpa First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag - Matchplay.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen