Mats Grauers, 77,omvald för 14;e gången!

Efter ett positivt resultat på 8,8 miljoner är det ingen tvekan om att Frölundas Mats Grauers, 77 år, kommer att väljas om som ordförande vid kommande stämma, den 26 juni.https://beta.tt.se/media/image/sdlikzi1QpTO_g_NormalPreview.jpg

 Det är också en enig valberedning som står bakom Grauers, han kommer nu att väljas för 14:e gången. På rekordnivå i SHL-sammanhang.

Hallfrågan nalkas en lösning. Göteborgs stad vill bygga en jättehall som ska ersätta Scandinavium och klubben skissar på Hockeyfabriken, ett utbyggt Frölundaborg.

Han kom in i Frölunda 2011, efter tio år som uppskattad ordförande i handbollsklubben Sävehof. Ekonomin var svag, konkursspöket jagade föreningen men ett stort lån hos hyresvärden, GotEvent på 20 miljoner, räddade fortsatt existens,

Tack vare Mats Grauers strama tyglar, och med skolning som moderat lokalpolitiker i Partille, kunde lånet betalas tillbaka på fem år.

75 miljoner i eget kapital

Nettoomsättningen för 2022-23 landade på historiskt höga 202 miljoner kronor och det egna kapitalet växte till 75 miljoner kronor.

Under Mats Grauers har också Frölunda vunnit sex titlar, två SM-guld fyra Champions Hockey League-troféer. Grauers gillar inte snabba puckar, tränaren Roger Rönnberg skrev sitt första kontrakt 2013, han leder fortfarande laget och ska göra det i minst ännu en säsong till.

Med ålderns rätt, och stor erfarenhet, är Mats Grauers inte rädd för att framföra obekväma åsikter. Han kan exempelvis tänka sig en nedbantad SHL till 12 lag och en omfördelning av det gyllene C-More avtalet så att ett högre belopp kommer de allsvenska klubbarna till  del.

Han är inte främmande för svensk elitfotbolls, SEF:;s modell där tabellplaceringen i allsvenskan och Superettan, styr ersättningen från de kommersiella bolagen.

Under 2022-23 blåste det storm kring Grauers och hans styrelse. Ett förslag till nytt klubbmärke, utan den tidigare ”indianen” sågades rejält,  Grauers fick backa och ta fram en ny logga som godkändes av lagets supporters.

Under 2022-23 lyckades han också övertyga stadens politiker att rivningen av Scandinavium inte kan äga rum förrän en ny arena står klar. Grauers fick som han ville, den nya arenan ska byggas på tomten för nuvarande Valhalla-badet. Och först när den anläggningen är klar kan rivningen av Scandinavium påbörjas.

Skissar på Hockeyfabriken

Under säsongen erhöll Frölunda också bygglov för en om och tillbyggnad av anrika Frölundaborg, projekt ”Hockeyfabriken”. En idé som Mats Grauers omfamnat och kanske ser han slutet av sin långa hockeygärning med ett förverkligande av ”Hockeyfabriken”.

Frölunda har en omfattande akademiverksamhet, pojkar och flickor, och till hösten ska Frölunda Dam debutera i högsta damserien. SDHL. Sportchef är förre målvakten Kim Martin, framröstad som tidernas målvakt och tidernas damspelare i förbundets 100-års gala i vintras.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.