Skapar Matchplay och vill locka många

Golfamore Group avslutar 2023 med att köpa First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag - Matchplay.

”Med detta förvärv tar vi ett stort steg mot vår vision att skapa Europas största matchspelstävling för tvåmannalag. First Open har länge varit på vår radar och det känns bra att vi rott detta i hamn.” säger Fredrik van Speijk, VD Golfamore Group.

First Open grundades av Björn Bäckstedt 1997. Björn satt i arbetsgruppen för firandet av Kalmarunionen 600 år och fick till uppgift att ta fram en sportaktivitet vilket resulterade i First Open. Tävlingen lanserades i Blekinge och Småland för att sedan successivt bli rikstäckande 2002 och framåt. Sedan starten har över 22 000 lag deltagit i tävlingen.

”Även om det är lite svårt att separeras ifrån sin skapelse så känns det ändå bra då First Open kommer till en organisation som är expert på att arrangera tävlingar och kommer se till att First Opens kunder får en bra upplevelse framöver.” säger Björn Bäckstedt.

Arbetet att flytta över First Open till Matchplay har börjat och i januari beräknas migrationen vara helt klar. Framgent kommer de tidigare First Open kunderna motta kommunikation och erbjudanden från Matchplay.

”Vårt fokus just nu är att välkomna alla First Open kunder till Matchplay och Golfamore Group och introducera dem till alla våra fantastiska produkter och tjänster.” avslutar Fredrik van Speijk.

 

Fakta

Golfamore Group består av ledande nischvarumärken i Europa såsom Golfamore, Out-of- bounds, OnTee, Matchplay och Golfamore Events. Genom portföljbolagen delar Golfamore Group sin passion för golf med över 1750 golfklubbar och 320 000 golfare i över 30 länder i Europa.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.