Bevisat - skidor populärast sporten!

Svenska folkets intresse för Svenska Skidförbundets idrotter är stort. Det visste vi sedan tidigare. Nu finns det också dokumentation. Upplevelseinstitutets Sportnavigators undersökning visar att 46 procent är intresserade av minst en av Skidförbundets grenar. 

 

Skidförbundet ligger i topp när svenska folket väljer vilka idrotter de är mest intresserade av att följa i medier, på plats på tävlingar eller evenemang. Till och med Fotboll  är passerat!

"Ibland hemmablind"

– Det är så klart ett otroligt bra och roligt resultat att våra idrotter står sig så starka tillsammans. Ibland blir man lite hemmablind och tror att alla älskar det vi gör lika mycket som vi. Därför blir vi stolta över att vi nu får svart på vitt att vi verkligen engagerar så många, säger Mattias Claesson, kommunikationschef på Svenska Skidförbundet.
Sportnavigatorn är årligen ett verk av Upplevelseinstitutet och är Sveriges största studie helt inriktad på sport.
– Det är starka siffror när man summerar intresset för Svenska Skidförbundets idrotter i en aggregerad siffra.
Skidor och snowboard är populära idrotter när svenska folket själva får välja. Samtidigt ser vi att idrotterna har tydliga styrkor mot olika målgrupper vilket gör resultaten extra intressanta, säger Andreas Andersson Åkerling, vd Upplevelseinstitutet.
– Det totala samlade intresset för våra idrotter är förstås extra roligt att se. Vi ser också att längdåkning är den tredje- och alpint den sjätte mest populära idrotten. Så även uppdelat hamnar våra idrotter högt upp på topplistan, säger Mattias Claesson.

Största studien  på sport

• Undersökningen är genomförd via webbintervjuer med ett representativt urval av den svenska befolkningen (+16 år).
• 10 000 intervjuer (cirka 833 per månad) har genomförts löpande under perioden augusti 2022–juli 2023.
• Minsta bas för enskilda objekt är 2 000 intervjuer. På idrottsnivå ligger samtliga objekt på 10 000 intervjuer.
• Undersökningsinstitutet Norstat har genomfört datainsamlingen på uppdrag av Upplevelseinstitutet. Fältarbetet genomförs i Norstats guldpanel – vilken rankas som en av Sveriges absolut mest välrenommerade paneler.

Fakta

Svenska Skidförbundet sprider snöglädje i genom 23 distrikt och cirka 1 300 föreningar via elva olika grenar: alpint, backhoppning, freeski, grässkidåkning, längdåkning, freeski, puckel, rullskidor, skicross, snowboard, speedski och telemark, det finns något för alla.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.