Tvekan hos IHF inför World Cup

Truppens influgna NHL-spelare höll inte måttet, och ”lediga” spetsspelare som William Nylander och Elias Pettersson dök aldrig upp. Förbundet hänvisade då till försäkringsfrågor.
Tre Kronors senaste VM-guld, av totalt 11, 2017 och 2018 har varit rejält proffstyngda och dåvarande förbundskaptenen Richard Grönborg byggde sina guldlag på nästan enbart NHL-spelare.
Tre kronors förbundskapten, Sam Hallam, längtar efter framgång

Därefter har det mesta gått snett för Tre Kronor, och Sam Hallam arbetar  i motvind.
  Helgens Beijer Hockey Games i Karlstad, och tidigare försäsongturneringar är en sak – det är i Tjeckien i maj som Sam Hallam, hyllad guldmakare i Växjö Lakers kvitterar ut sitt betyg på internationell nivå. 

"De är inbäddade"

Tre Kronor, uppbyggt av spelare från SHL och den schweiziska ligan inledde med säkra 4-1 mot Tjeckien inför 6 221 åskådare i Löfberg Arena, en stark publiksiffra.
 Svt:s experter Jonas Andersson och Håkan Loob var lyriska över det svenska spelet, i mer neutrala ögon är de alltför väl ”inbäddade” svensk ishockey, och Tre Kronor i synnerhet.
Efter det nya avtalet mellan NHL-organisationen, det internationella förbundet, IIHF och Olympiska Kommittén (IOK) är alla hockeyälskare att gratulera de närmast två åren. 
Våren 2025 ska Sam Hallam upp till bevis i hemma VM i Avicii Arena i Stockholm, i februari samma år planeras för ett ”mini World Cup” med fyra lag, Sverige, Finland, USA och Kanada, med Boston och Montreal som utpekade arenastäder.
NHL garanterade i det nya avtalet även att NHL-spelare ska göras tillgängliga för spel i både 2026 års OS i Milano/Cortina och fyra år senare, värdland utses i sommar.

IHF-basen tveksam

IIHF välkomnar förstås att OS-beskedet men Luc Tardif, ordförande i IIHF, är mer tveksam till World Cup-idén i februari, bara tre månader före IIHF:s egen gala, VM i Stockholm.
Ännu är inte World Cup helt förankrad, även om NHL tycks hävda detta. Så här sa Luc Tardif till finska Yle Urheilo tidigare i veckan.
-Jag ser svårigheter med två stora arrangemang så nära varann i tid. Vi står bakom en turnering, men då i september 2025. I februari är det inte möjligt.
Tre Kronors landslagschef Anders Lundberg har inte återkommit när Idrottens Affärer frågat om den svenska inställningen om den oönskade krocken med Avicci-turneringen

Hemma-VM  extra spännande

-De nya beskeden från NHL bygger upp intresset för ishockeyn generellt, och Tre Kronor specifikt. Att få chansen att spela i  hemma VM  är något alldeles extra, säger Sam Hallam till Sportbladet.
I syfte att stärka organisationen kring Tre Kronor har Sam Hallams parhäst från Växjö-tiden, Nicklas Rahm, anställts som assisterande coach. 
Han har nu samma roll i Växjö, och kliver in på heltid i Tre Kronor till VM i Prag. Rahm får rollen att coacha forwardar och ansvara för power play.  Stefan Klockare finns sedan tidigare i spelarbåset.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.