Lidköping tar initiativ även för VM

Åby-Tjureda och Växjö skapade modellen i fjol. Nu blir det en upprepning. Sverige får arrangera bandy-VM2025 för både damer och herrar – och platsen blir  Lidköping den las 25–30 mars.

"Den internationella bandyn behöver en stark drivkraft och åter visar vi att svensk bandy är den motorn", säger Gisela Stockhaus, ordförande i Svenska bandyförbundet.

Eftersom Ryssland är avstängt är konkurrensen om att få arrangera VM liten. I Småland i fjol blev det svenskt  guld för både damerna och herrarna.

Nu har Internationella Bandyförbundet (FIB) har tagit beslutet att tilldela Sverige Bandy-VM även2025.. 

En avsiktsförklaring är tecknad mellan Svenska Bandyförbundet och Villa Lidköping BK, den dominanta klubben i svensk bandy.

– Det känns oerhört inspirerande att få gå ut med den här nyheten. Vi ser verkligen fram emot att få arrangera ett VM där damer och herrar tävlar i samma arena och på lika villkor, säger Gisela Stockhaus,

Senast det spelades VM i Lidköping var 2022, då F17-VM spelades i Sparbanken Lidköping Arena, och med LAIK som medarrangör. Denna gång är det Villa Lidköping BK som har för avsikt att vara medarrangör och klubben har inlett förberedelsernan. Vi ser fram emot turneriingarna, säger Per Alexanderson, ordförande Villa Lidköping BK.

Internationella bandyförbundet (FIB) har beslutat att även tilldela Sverige B-VM för herrar, men här inget beslut om datum, värdstad och arrangörsförening inte beslutat.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.